Võistluskeelu all olevad Vene murdmaasuusatajad andsid FISile aru

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Legkov Sotši olümpiamängudel meeste 50 km suusatamises võidetud kuldmedaliga.
Aleksandr Legkov Sotši olümpiamängudel meeste 50 km suusatamises võidetud kuldmedaliga. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Rahvusvaheliselt suusaliidult (FIS) ajutise võistluskeelu saanud Venemaa suusatajad Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov andsid Zürichis FISile ütlusi. 

Belov ja Legkov on kuue Venemaa murdmaasuusataja seas, kellele FIS pärast McLareni raportis paljastatu tõttu võistluskeelu määras. Põhjuseks 2014. aasta Sotši taliolümpia, kus raporti järgi vahetati mitme venelase dopinguproovid puhaste proovide vastu.

Belovi sõnul läks kaks tundi kestnud ülekuulamine venelastel hästi. Tema sõnul küsimusi neile ei esitatudki, vaid tegu oli rohkem jutuajamisega. Kui Belov osales ülekuulamisel videokõne kaudu, siis Legkov oli Zürichis kohal. Lõpliku otsuse peaks FIS sportlaste suhtes tegema järgmisel nädalal. Sportlaste endi soov on asjaga võimalikult kiiresti ühele poole saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles