Kaljuveer: Kuuse jõudis rahva südamesse läbi suusatamise (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kaljuveer
Marko Kaljuveer Foto: Jaanus Lensment

ERRi sporditoimetuses pikalt Lembitu Kuusega koos töötanud praegune Eesti Meedia peaprodutsent Marko Kaljuveer meenutab täna meie seast lahkunud Kuuset ainult hea sõnaga. «Lembitu oli kõva töömees ning ka kõva spordimees,» meenutab endine ERRi sporditoimetuse juhataja.

«Temaga oli väga hea koos töötada. Ta oli alati optimistlik ning leidis olukordadele lahendusi. Ta ei löönud kunagi risti ette,» räägib Kaljuveer, kes meenutab seejärel ka nende viimast ühist suusatamise MMi. «Mäletan, et olime koos 2013. aasta suusatamise MMil Val di Fiemmes. Ta tegi seal hommikul hotellitoa akna lahti, võttis lund, viskas seda kehale ning tegi seejärel hommikuvõimlemist.»

Kaljuveeri sõnul on Kuuse lahkumine väga suur kaotus Eesti spordiajakirjandusele. Eelkõige jääb Kuuse meelde reporterina, kes tõi eestlasteni suusatajate suured võidud olümpiamängudel ja maailmameistrivõistlustel.

«Tegu oli ikka kõva mehega. Tema hiilgeajaks olid suusatamise tippajad. Ta oli kohal juba 1999. aasta Ramsau MMil, kus eestlased teenisid esimesed tiitlivõistluste medalid,» sõnab Kaljuveer.

«Lembitu arendas ennast reporterina pidevalt. Suusatamise tippajal olid telereitingud meeletud. Ta sai aru, et tema vastutus on sellises olukorras suur ja ta võttis oma tööd väga tõsiselt,» meenutab Kaljuveer. «Oma parimad ülekanded tegi ta kindlasti suusatamises.»

«Samas oli Lembitu meister iga ala peale. Tal ei olnud piire ning ta tegi fantastilist tööd,» lisab Kaljuveer.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles