Eesti käsipallikoondis alistas napilt Türgi ja kindlustas edasipääsu (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vs Türgi.
Eesti vs Türgi. Foto: Kristjan Teedema

Eesti käsipallikoondis kohtus täna 2020. aasta EM-valiksarja kvalifikatsiooni avaringi otsustavas mängus võõrsil Türgiga. Alagrupi võiduks ja edasipääsemiseks võitu vajanud eestlased võitsid mängu 20:18.

Eesti koondise kasuks viskasid täna Kristo Voika 5 väravat ning Henri Sillaste, Uku-Tanel Laast ja Jürgen Rooba lisasid 3 väravat.

Eesti pääses nüüd 2020. aasta EM-valiksarjas 32 parema sekka. Järgmisena loositakse nii kaugele jõudnud tiimid neljaliikmelistesse alagruppidesse. Iga grupi kaks paremat tagavad otsepääsme finaalturniirile. Veel tagavad EM-pääsme paremad kolmanda koha omanikud.

Kokku mängib 2020. aasta EM-finaalturniiril 24 koondist. Korraldajatena on pääsme EMile taganud juba Austria, Norra ja Rootsi. 

Enne mängu:

Eesti, kes alistas alagrupis kahel korral Kosovo, pidi esimese kaotuse vastu võtma sel kolmapäeval, kui Põlvas kaotati Türgile 18:28. «Esimese mängu kaotus tuli ikkagi alles kohtumise hilises faasis ja täna ei olene sellest enam midagi. Me ei mõtle sellele kümnele väravale, sest ees ootab uus päev ja uus mäng,» selgitas kolmapäeval nelja väravaga Eesti suurimaks skoorijaks kerkinud Kaspar Lees.

Aastatel 2013-2014 Türgi liigas mänginud Armi Pärt lisas, et täna peaks Eesti vastaseid lööma eelkõige tiimitööga.  «Kadunud midagi kindlasti pole, sest mäng algab ju seisult 0:0. Meie trumbiks peaks olema meeskonnatöö. Individuaalselt meil praegu nii head mängijad puuduvad, aga kui meeskonnana ette võtame, siis on kõik võimalik. Positsioonirünnakuid peame ise muidugi rohkem sisse viskama, sest ega ainult kiirrünnakutega mängu ei võida,» selgitas Pärt.

Türklaste kohta ennustas Pärt, et võõrustajad kasutavad samasugust taktikat nagu kolmapäeval ning loodavad jälle oma väravavahile. «Ega nad midagi muutma ei hakka, tulevad sama taktikaga. Nad teavad, et meil tagaliinis pikki pole ja seetõttu tulevadki ilmselt samamoodi peale.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles