FIFA eemaldas Klavani peamise konkurendi vahetult enne mängu Liverpooli koosseisust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Matip (paremal) Liverpooli eest mängimas.
Joel Matip (paremal) Liverpooli eest mängimas. Foto: Dave Howarth/Scanpix

Sel nädalal algasid Aafrika jalgpallimeistrivõistlused ja nii on mitmed Euroopa tippklubid jäänud mitmeks nädalaks oma mängijatest ilma. Samas on ka mehi, kes ei ole soovinud oma kodumaad esindada ja jäänud seetõttu klubi juurde. Üks selline mees on Kameruni koondislasest Liverpooli keskkaitsja Joel Matip.

Kameruni koondis on Matipi otsuse järel andnud teada, et nad ei ole sellega rahul. Seejärel on olukorda sekkunud Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA. Kameruni koondise peatreener Hugo Broos nimetas Matipi esialgu ka koondise koosseisu, kuid keskkaitsja teatas, et ta ei soovi rahvusesindusega ühineda, kuna sealses alaliidus ei suudeta asju professionaalselt ajada. Lisaks teatas Matip, et ta on otsustanud üldse koondise esindamisest loobuda, kirjutab The Telegraph.

Kuna vaidluses ei ole veel lahendust leitud, siis ei luba FIFA Liverpoolil praegu Matipi ka mängus kasutada. Matip on juba üle kuu aja olnud vigastuse tõttu mängust  väljas, kuid on nüüdseks naasnud treeningutele ja oleks väidetavalt valmis vähemalt pingil koha sisse võtma.

Briti meedia teatab, et FIFA nõudmise tõttu otsustaski Liverpool tänaseks matšiks Manchester Unitediga Matipi koosseisust välja jätta.

Liverpool on tahtnud saada FIFAlt nõusolekut, et Matipi võib mängus kasutada, kuid seni ei ole seda nõusolekut tulnud.

«Liverpooli jalgpallimeeskond saab kinnitada, et Joel Matipi ei kaasatud kohtumiseks Manchester Unitediga koosseisu, kuna FIFA ei ole andnud tema väljakule saatmiseks luba,» teatas Liveprool. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles