Sakkari lülitas Kontaveidi Austraalia lahtistel konkurentsist

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 121.) alustas aasta esimest suure slämmi turniiri Austraalia lahtisi meistrivõistlusi 21-aastase kreeklanna Maria Sakkari (WTA 94.) vastu ja pidi vastu võtma 0:6, 4:6 kaotuse.

Eestlanna tegi mängus kuus topeltviga, kreeklanna mitte ühtegi. Ässasid lõi Kontaveit ühe, vastane kaks. Esimese servi õnnestumisprotsent oli eestlannal 62, kreeklannal 71.

Teises ringis kohtub Sakkari 28. asetusega prantslanna Alize Cornet´ga (WTA 31.).

Kohtumine peetakse 15. väljaku teise kohtumisena. Esimene matš sellel väljakul algab Eesti aja järgi ööl vastu teisipäeva kell 2 (sealse aja järgi teisipäeva hommikul kell 11). Enne seda mängu on meeste kohtumine ehk Kontaveit ei tule väljakule enne kella 4.

Kontaveit on sama vana kreeklannaga kohtunud varem kolm korda, kahel juhul on peale jäänud eestlanna. Kõik kolm mängu peeti mullu. Sakkari on jõudnud suure slämmi turniiridel põhitabelisse neli korda, ent mitte kunagi teisest ringist kaugemale. Parimal juhul on kreeklanna olnud maailma edetabelis 89. kohal.

Eesti Fed Cupi naiskonna kapten ja Kontaveiti mõned aastad tagasi treeninud Märten Tamla ütles, et nägi kreeklannat viimati just siis. «Mäletan, et tema stiil oli selline, et ta mängis vastase vigade peale. See peaks Anetile sobima,» ütles Tamla.

Võidu korral ootaks Kontaveiti järgmises ringis kas 28. asetusega prantslanna Alize Cornet (WTA 31.) või teine prantslanna Myrtille Georges (WTA 197.). Kolmandas ringis oleks suur tõenäosus minna vastamisi maailma kolmanda reketi Agnieszka Radwanskaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles