Kunagise ründeässa 17-aastane poeg debüteeris Hollandi tippklubi särgis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrick Kluivert.
Patrick Kluivert. Foto: VINCENT JANNINK/AFP/SCANPIX

Hollandi kunagise ründetähe Patrick Kluiverti poeg Justin pääses Amsterdami Ajaxi eest esmakordselt Hollandi kõrgliigas väljakule ja aitas meeskonnal alistada 3:1 PEC Zwolle võistkonna.

Ääreründaja kohal tegutsev Kluivert tuli väljakule 39. minutil, asendades vigastada saanud Amin Younesi. Seis oli sel hetkel 0:0, kuid teisel poolajal viis Lasse Schöne penaltipunktilt Ajaxi juhtima ja vaid minut hiljem kasvatas Hakim Ziyech eduseisu kaheväravaliseks. Nicolai Brock-Madsen lõi küll ühe värava tagasi, kuid Ziyechi tabamus kindlustas Ajaxile võidu.

Patrick Kluivert võitis aastatel 1994-97 Ajaxi ridades mängides kaks korda Eredivisie tiitli ja tuli korra ka Meistrite liiga võitjaks. Seejärel jätkus tema karjäär AC Milani, Barcelona, Newcastle Unitedi, Valencia, PSV Eindhoveni ja Lille’i ridades. Koondisesärgis jäi Kluiverti saldoks 79 mänguga 40 väravat. Praegu töötab 40-aastane Kluivert Prantsusmaa meistermeeskonna PSG spordidirektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles