Laskesuusatajad süüdistavad rahvusvahelist alaliitu selgrootuses

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade.
Martin Fourcade. Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix

Rohkem kui 170 laskesuusatajad allkirjastasid Ruhpoldingi MK-etapil kirja, kus nõutakse Rahvusvaheliselt laskesuusaliidult (IBU) aktiivsemat dopinguvastast võitlust.

«Meie arvates on IBU-l viimane aeg võtta kasutusele resoluutsed meetmed. Kõigile sportlastele, keda kahtlustatakse antidopingu reeglite rikkumises, tuleks määrata vähemalt ajutine võistluskeeld,» ütles Tšehhi laskesuusatamise boss Jiri Hamza.

15. detsembril teatas IBU, et on saanud rahvusvaheliselt antidopingu agentuurilt listi 31 venelasest laskesuusataja nimega, keda kahtlustatakse antidopingu reeglite rikkumises. IBU hakkas asja uurima ning otsustas Jana Romanovale ja Olga Vilukhinale võistluskeelu määrata. Lisaks võttis IBU venelastelt ära juunioride MMi korraldusõiguse ning Tjumeni MK-etapi.

Kõnealune nimekiri on laskesuusa ringkondades palju poleemikat tekitanud. Laskesuusa valitsev kuningas Martin Fourcade on ähvardanud alaliitu suisa boikotiga. Tema konkurendid nii äärmuslikesse meetmetesse ei usu. Kuna Fourcade pole valmis üksinda end teiste eest ohverdama, pole ta veel reaalselt ühtegi võistlust boikoteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles