Eesti koondise esiründaja siirdus tagasi Šotimaa kõrgliigasse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier Eesti koondise särgis
Henri Anier Eesti koondise särgis Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anier siirdub tagasi talle tuttavasse Šotimaa kõrgliigasse, mängides käesoleva hooaja lõpuni Invernessi Caledonian Thistle'i meeskonna ridades.

Sügisel lõppes 26-aastase Anieri leping Rootsi kõrgliigaklubi Kalmariga ja sestsaadik oli ründaja klubiotsinguil. Šotimaa kõrgliigas on ta varem kandnud Motherwelli ja Dundee Unitedi särki, samuti mänginud esiliigasse kuulunud Hiberniani ridades. Motherwellis lõi Anier hooaja jooksul 33 liigamängus 9 väravat, Dundee Unitedi särgis jäi tema saldole kaks tabamust.

Inverness on praegu Šotimaa liigas tosina meeskonna seas viimasel tabelireal, olles kogunud 21 mänguga 16 punkti. Püsimajäämist tähistavast 10. kohast lahutab neid siiski vaid neli ja isegi tabeli kuuendast kohast seitse punkti. Tuttavatest mängijatest ootab Anieri ees šotlasest poolkaitsja Iain Vigurs, kellega mängiti koos ka Motherwellis.

1994. aastal asutatud ja neljandast liigast ülespoole kerkima hakanud klubi suurim saavutus on 2015. aastal võidetud Šotimaa karikas. Kõrgliigas on veedetud viimasest tosinast hooajast 11, parimal juhul lõpetati tunamullu kolmandana. Eelmisel hooajal sai Inverness kõrgliigas 7. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles