Ametlik kinnitus: Bottas liitub Mercedesega, Massa naaseb Williamsisse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: Aly Song / Reuters / Scanpix

Mercedese vormel-1 meeskond teatas, et uuel hooajal sõidab nende tiimis koos Lewis Hamiltoniga soomlane Valtteri Bottas. Williamsi ridadesse naaseb aga Felipe Massa, kes jõudis pärast hooaja lõppu teatada sarjast lahkumisest.

Bottas võtab üle koha, mis jäi vabaks Nico Rosbergist, kui sakslane sügisel neli päeva pärast maailmameistritiitli kindlustamist ootamatult teatas, et lahkub tippspordist. Soomlasest sai kiiresti peamine kandidaat põhisõitja kohale, kuid läbirääkimised venisid peamiselt seetõttu, et Williams püüdis ümber veenda samuti loobumisest teatanud Massat.

Brasiillane otsustas lõpuks siiski, et sõidab vormel-1 sarjas veel ühe hooaja. Williams soovis Massa tagasi võistkonda tuua eelkõige seetõttu, et nende teine sõitja on tänavusel aastal 18-aastane debütant Lance Stroll, kelle kõrvale taheti kogenumat meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles