Arsenali täht tunnistas üles maksupettuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Sanchez.
Alexis Sanchez. Foto: Andrew Matthews/PA Wire/PA Images/Scanpix

Londoni Arsenali ridades mängiv poolkaitsja Alexis Sanchez andis video vahendusel tunnistusi kohtuistungil, mis toimus Barcelonas, tunnistades end süüdi aastatel 2012 ja 2013 aset leidnud maksupettuses. Sanchez mängis toona Barcelona ridades ja tema tegude tõttu ja riigil saamata ligi miljon eurot, kirjutab Sky Sports.

27-aastane Sanchez pidanuks nimeõiguste pealt saadud tasult maksma 983 443 eurot, kuid vältis seda, kasutades Maltal asuvat Numidia Tradingu nimelist firmat. Tänaseks on tšiillane võlgnevuse tasunud ning sestap eeldatakse, et ta pääseb kokkuleppe sõlmimisega. Seaduse järgi võib palluri küll ka vangi mõista, ent nii kaugele asi ilmselt ei lähe.

Sanchez on üks paljudest Barcelona praegustest ja endistest mängijatest, kes on maksude vältimise tõttu seadusega pahuksisse sattunud. Kohtus on pidanud oma tegude kohta aru andma ka Lionel Messi, Neymar, Javier Mascherano, Dani Alves ja Adriano.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles