Järelvaadatav: Ilves võitis kodusel kontinentaalkarikaetapil esikoha!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahevõistleja Kristjan Ilves võitis Otepääl peetud kontinentaalsarjaetapi. Murdmaarajale esimesena startinud Ilves edestas finišis temast 26 sekundit hiljem rajale pääsenud sakslast David Weldet ning 34 sekundit hiljem startinud norrakat Espen Björnstadi. Sealjuures näitas Ilves lõpusirgelt eriti teravat jalga, suutes mees-mehe võitluses seljatada teda paar kilomeetrit enne lõppu kinni püüdnud Welde.

Ilves edestas finišis Weldet lõpuks 0,8 sekundiga. Björnstad kaotas eestlasele 12,1 sekundit. Seitsmendana rajale pääsenud Tiirmaa lõpetas lõpuks 23. kohal (+1.16,2). Han Hendrik Piho andis ära ühe koha ning lõpetas 31. positsioonil (+2.19).

Kahevõistluse kontinentaalse karikasarja Otepää etapi võitnud Ilves tunnistas, et koos sakslase Weldega suusastaadionile laskudes, oli ta oma võidus üsna kindel. «Tagasipöördel oli väga libe, tasakaal kadus korraks ning süda jättis korraks löögi vahele. Aga teadsin, et lõpp on mul tugev,» rääkis lõpusirgel võidu kindlustanud mees.»

Suusahüpete võitjana esimesena rajale läinud Ilves lubas 26 sekundit hiljem kolmandalt kohalt startinud sakslase kolmandal ringil järgi. «Kolmandal ringil võtsin korraks käigu välja ja nii jäi viimaseks ringiks veel jõudu. Mängisime kassi ja hiirt,» kirjeldas võidumees sõidu käiku.

Tänavu kuuel korral MK-sarjas punktidele tulnud Ilves ei pidanud aste madala tasemega jõuproovi võitmist sugugi enesestmõistetavaks. «Võistluse eel ma ei arvanud, et võiksin siin võita,» nentis ta. «Aga hüpe õnnestus suhteliselt hästi, kuigi ajastuse arvelt jäi veel varu. Murdmaa sõitu võib pidada ka suhteliselt heaks. Siit on nüüd hea edasi minna.»

Enne murdmaasõitu:

Kristjan Ilves võitis 99,5-meetrise õhulennuga Otepääl peetava kahevõistluse kontinentaalsarja suusahüppevõistluse ning stardib kodusel võistlusel murdmaarajale esimesena. Eestlastest tegi hüppemäel paremuselt teise tulemuse Karl August Tiirmaa, kes hüppas 95 meetri kaugusele ning stardib Ilvesest 40 sekundit hiljem. Teisena läheb võistlusrajale norrakas Sindre Ure Søtvik (+22) ja kolmandana sakslane David Welde (+26). Postimehe otseülekanne murdmaarajalt algab kell 14.

Murdmaaosa on järelvaadatav:

Suusahüppevõistlus on järelvaadatav:

Enne võistlust:

Kohal on ka Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves, kes on sel hooajal kuuel korral jõudnud MK-sarjas poodiumile.

Kontinentaalkarika võistlusel on Ilves omal ajal sõitnud kahel korral kümne sekka, parim tulemus on 2014. aasta märtsis Rukal saavutatud 5. koht. «Esikuuikusse tahaksin kodusel võistlusel kindlasti jõuda,» seadis ta Otepää jõuprooviks sihte.

Laupäevane ajakava:

11:00 Kahevõistluse suusahüppevõistlus Tehvandi HS100 mäel

14:00 Kahevõistluse murdmaa 10 km distants (4x2,5 km) Gundersen, Tehvandi suusastaadionil

14:45 Võistluste autasustamine Tehvandi suusastaadionil

Postimees.ee toob otsepildis vaatajateni nii hüppevooru kui ka suusasõidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles