Mängupaus maksis Kontaveidile kätte ja senine muster jätkub

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit läks Austraalia lahtistele viimasel hetkel ja pika mängupausi pealt.
Anett Kontaveit läks Austraalia lahtistele viimasel hetkel ja pika mängupausi pealt. Foto: Anthony Gruppuso/USA Today Sports/SCANPIX

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 121.) pidi aasta esimesel suure slämmi turniiril Austraalia lahtistel meistrivõistlustel reketid taas avaringis kokku pakkima, sest jäi 0:6, 4:6 alla kreeklanna Maria Sakkarile (WTA 94.).

Kontaveit pole suure slämmi turniiridel nüüd avaringist kaugemale jõudnud viis korda järjest. Austraalia lahtistel kaotas Kontaveit eelmisel aastal tollasele maailma edetabeli kolmandale numbrile, hispaanlanna Garbine Muguruzale sama skooriga nagu tänavu ehk 0:6, 4:6. Ka teised Kontaveidi eelmise aasta suure slämmi turniiride avaringi vastased olid väga kõrgest klassist: Venus Williams, Barbora Strycova, Jelena Vesnina. Viimati pääses ta esimesest matšist kaugemale 2015. aasta US Openil, kus jõudis lõpuks välja neljandasse ringi ja kaotas seal kogenud Venus Williamsile.

Võimalus mäng kolmandasse setti viia oli vägagi reaalne, ent 5:4 eduseisus murdis Sakkari eestlanna servi ja võttis ikka võidu. Nagu võis enne mängu eeldada, lootis Sakkari palju Kontaveidi eksimustele, nii oli see olnud ka kolmes eelnevas omavahelises kohtumises eelnevatel aastatel peetud. «Vastane mängis kindlamalt, mina ühtegi punkti niisama ei saanud. Oleme varem ka kohtunud, eks mina olen ikka see ründavam pool tavaliselt. Oleksin tahtnud ühe seti veel mängida,» lisas eestlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles