Liverpool alistas läbi raskuste neljanda liiga klubi, Klavan sai puhkust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucas Leiva
Lucas Leiva Foto: Paul Childs/REUTERS

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani tööandja Liverpool kohtus Inglismaa karikasarja kolmanda ringi korduskohtumises võõrsil Plymouth Argyle'iga ning alistas neljanda liiga klubi Lucas Leiva avapoolaja väravast 1:0. 

Leiva tabamus sündis nurgalöögist mängu 19. minutil. See oli tema esimene tabamus pärast 2010. aastat. Liverpoolil oli võimalus mängu lõppfaasis penaltist 2:0 juhtima minna, kuid Divock Origi eksis löögiga. Sealjuures oli see Liverpooli viimase 12 penalti jooksul esimene eksimus, viimati ei suutnud 11 meetri karistuslöögist skoorida klubi legend Steven Gerrard, kes eksis 2015. aastal Queen Park Rangers vastu.

Liverpooli keskkaitsja Klavan vaatas mängu pealt varumeestepingilt. Neljandas ringis mängib Liverpool esiliigaklubi Wolverhampton Wanderersiga. Mäng peetakse Liverpooli kodustaadionil 28. jaanuaril.

Enne mängu:

Joel Matip keeldus esindamast Kameruni koondist, kuid FIFA hoiatas Liverpooli, et Kameruni alaliit võib keskkaitsjal käimasoleva Aafrika Rahvuste Karikaturniiri ajal Liverpooli eest mängimise keelata. Inglismaa ajalehtede väitel kaalus Liverpool korraks isegi võimalust Matip täna väljakule saata, et sundida FIFAt selget otsust vastu võtma, kuid eile selgus, et liisk Matipi saatuse osas langeb reedel.

«Kui FIFA avab juhtumi, siis selle arutamine võib aega võtta 7 kuni 10 päeva. See tähendab, et lisaks Manchester Unitediga peetud matšile jääksid Matipil kindlasti vahele mängud Plymouthi ja Swanseaga. Isiklikult arvan, et nad ei ava juhtumit,» sõnas Liverpooli peatreener Jürgen Klopp eile.

Seega Matip täna ei mängi ega lennanud ka ülejäänud meeskonnaga koos Plymouthi, kuid avakohtumise põhjal otsustades võib puhkepäeva saada ka Klavan. Ehkki mängust jääb kindlasti eemale ka horvaat Dejan Lovren, kellele Klopp samuti puhkust andis, saatis Liverpool kümne päeva eest peetud mängus platsile väga noore koosseisu, kus ühe keskkaitsjana tegutses 19-aastane Joe Gomez ja tema partneriks oli kogenud Lucas Leiva. Võimalik, et Klopp eelistab sama paari ka täna.

Arvestades, et Klavan mängis pühapäeval liigamängus Manchester Unitediga 90 minutit ja juba laupäeval ootab Liverpooli ees kodune liigamäng Swanseaga, võib Klopp anda eestlasele tänagi vaba päeva. Teisalt ei saa ka välistada, et laupäevaks tehakse panus juba Matipi mängimisele ja Klavan saadetakse täna väljakule.

Liverpool on viimases neljas mängus võiduta jäänud, sest lisaks 0:0 viigile tugevuselt neljandas liigas palliva Plymouthiga tehti koduliigas 1:1 viik Manchester Unitediga ja enne seda viigistati 2:2 Sunderlandiga. Liigakarika poolfinaalis kaotati aga avamäng võõrsil 0:1 Southamptonile.

Liverpooli ja Plymouth Argyle'i karikamäng algab täna õhtul Eesti aja järgi kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles