Kodupubliku lootus pidi Austraalias vastu võtma dramaatilise kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Kyrgiosele lõppes kodune suurturniir teises ringis.
Nick Kyrgiosele lõppes kodune suurturniir teises ringis. Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel langes teises ringis konkurentsist kodupubliku lootus Nick Kyrgios, kaotades viiesetilises kohtumises itaallasele Andreas Seppile.

14. asetusega Kyrgios, kellele optimistid ennustasid tänavusel turniiril isegi poolfinaalikohta, võitis esimese seti 6:1 ja kiiresse lõppmängu läinud teise 7:6 (1), ent kaotas kaks järgmist 4:6, 2:6. Otsustav viies sett kujunes tõeliseks põnevusetenduseks, kus Kyrgios lasi Seppil seisul 6:6 oma servi murda, ent vastas siis kohe servimurdega. 8:7 eduseisul oli Kyrgiosel itaallase servigeimis ka matšpall.

Seppi suutis aga selle päästa, murdis järgmises geimis hoopis ise Kyrgiose servi ja hoidis siis kindlalt servi, võites viienda seti 10:8. Kohtumine kestis üle kolme tunni. Kolmandas ringis on Seppi vastaseks belglane Steve Darcis, kes sai 6:3, 6:3, 2:6, 6:4 jagu argentiinlasest Diego Schwartzmanist.

Üllatuse valmistas britt Daniel Evans, kes saatis neljas setis reketeid pakkima seitsmenda asetusega horvaadi Marin Cilici. Avaseti võitis Cilic küll 6:3, ent kolm järgmist kuulusid 7:5, 6:3, 6:3 maailma edetabelis 67. kohal olevale Evansile.

Andreas Seppi suutis maratonmängu enda kasuks pöörata. FOTO: Aaron Favila/AP/Scanpix
Andreas Seppi suutis maratonmängu enda kasuks pöörata. FOTO: Aaron Favila/AP/Scanpix Foto: AARON FAVILA/AP
Daniel Evans üllatas Austraalias Marin Cilicit. FOTO: Edgar Su / Reuters / Scanpix
Daniel Evans üllatas Austraalias Marin Cilicit. FOTO: Edgar Su / Reuters / Scanpix Foto: EDGAR SU/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles