Otepää MK-etapi rajad said kuu enne võistlust peaaaegu valmis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi suusastaadion.
Tehvandi suusastaadion. Foto: Eesti Suusaliit

Kuu aja pärast, 18. veebruaril asuvad Tehvandi Spordikeskuse staadionil taas starti maailma parimad suusatajad. Aegsasti saabunud lumi ja külmakraadid on lubanud ettevalmistustöödel kulgeda jõudsas tempos ning Otepää MK toimumiseks vajalikud suusarajad on juba heas  korras. Lumelisa ootab veel vaid Tehvandi tõus.

SA Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liige Alar Arukuusk rääkis, et  Otepää Maailmakarika etapi tarvis on valmis 1,3 km ja 1,6 km sprindirajad, mis on kaetud ligi 30 cm kokkupressitud lume kihiga. Kaetud on ka suur staadion ning pikemast 5 km ringist on puudu veel vaid kilomeetrine lõik, mille sisse jääb ka Tehvandi tõus.

«Täiendavalt on vaja kolme päeva jagu lumetootmiseks sobilikku külma ilma ning neli-viis päeva selle laiali vedamiseks. Seega nädalane töötsükkel on veel ees,» lisas Arukuusk. Kokku on Tehvandi kaheksa lumekahurit sellel  talvel teinud juba ligi 3000 töötundi.

Otepää MK-etapi peakorraldaja Jaak Mae sõnul on hetkel olukord julgustav. «Loodan, et talv jätkub. Siiamaani on ilm olnud meid soosiv ning ettevalmistused võistluskeskuses on järje peal,» kommenteeris Mae. Rahvusvahelise suusaliidu ametlik lumekontroll toimub kümme päeva enne  võistlust.

Tehvandi Spordikeskuse rajad ei oota aga MK-etapi saabumist jõudeolekus, vaid on igapäevaselt suusasõprade aktiivses kasutuses. Sellel nädalavahetusel toimub seal ka rahvusvaheline FISi Kontinentaalkarikasarja kahevõistluse Otepää etapp, mida Postimees näitab otseülekandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles