Publikurekord Wembleyl, mošeeskandaal ja üüratud miljonid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško duell saab olema viimaste aastate kõige kaalukam üliraskekaallaste matš.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško duell saab olema viimaste aastate kõige kaalukam üliraskekaallaste matš. Foto: HENRY BROWNE/REUTERS/Scanpix

Profipoks elab ja hingab suurte matšide ootuses. Selle aasta 29. aprillil saab Londonis näha duelli, mis on suurim heitlus poksiringis pärast 2015. aasta kevadel kergkeskkaallaste Floyd Mayweather juuniori ja Manny Pacquiao vahel toimunud «sajandi matši». Eesootav Anthony Joshua ja Vladimir Klitško heitlus üliraskekaalu IBFi, WBA ja IBO meistrivöödele püstitab juba praegu rekordeid. 

Poksi üliraskekaal oli viimati nii suure tähelepanu all 2011. aasta suvel, kui ringis läksid vastamisi Klitško ja David Haye. Seejärel kaitses ukrainlane veel kaheksal korral oma tiitleid ja kaotas need 2015. aasta lõpus Tyson Furyle. Siiski ei ole need heitlused väga suurt vastukaja saanud. Nüüd on aga olukord teine – pikaaegne valitseja peab võib-olla oma viimase matši ning vastaseks on ala järgmine eeldatav superstaar, kes on turundusspetsialistidele tõeline õnnistus.

40-aastane Klitško ei ole kunagi suutnud USA turul täielikult läbi lüüa ning tema enam kui kümne aasta pikkuse valitsemisperioodi jooksul jäi ta kaugele summadest, mida teenisid sellised mehed nagu Floyd Mayweather, Mike Tyson ja Evander Holyfield.

Nüüd nähakse aga Joshuas meest, kellest peaks tulevikus saama poksiajaloo üks rikkamaid mehi. See tähendab, et ka peagi 41-aastaseks saavat Klitškod ootab ees arvatavasti viimane korralik palgapäev.

Ennustuste järgi võib matši tulu ületada koguni 50 miljonit eurot. See tähendab, et tegemist Suurbritannia poksiajaloo kõige kallima matšiga. 27-aastase Joshua kohta on juba kirjutatud, et temast võib saada üldse poksiajaloo esimene miljardär, ning heitlus Klitškoga on sel teel esimene samm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles