Taas endasse usu leidnud Nabi: vanamoodi polnud mõtet jätkata

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi ja uue treeneri Igor Bugai koostöö on vähemalt esialgu kulgenud harmooniliselt. Põhjust naeratamiseks on.
Heiki Nabi ja uue treeneri Igor Bugai koostöö on vähemalt esialgu kulgenud harmooniliselt. Põhjust naeratamiseks on. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui vanad nipid enam ei tööta, tuleb otsida uusi. Ebaõnnestunud Rio olümpiavõistluse järel oli Eesti parimal maadlejal Heiki Nabil plaan juba paigas – enam kui kümme aastat hiidlast juhendanud Henn Põlluste tuleb välja vahetada ja jahtida pikalt Rootsis töötanud ukrainlase Igor Bugai allkirja. Lepinguni jõudmiseks läks aega üle nelja kuu, aga nüüd on uus treener lõpuks Eestis ja suur töö Tokyo olümpia nimel on alanud.

Bugai jääb 2020. aastani õpetussõnu jagama ka teistele Eesti Kreeka-Rooma maadluse tippudele – Ardo Arusaarele (-98 kg) ja Eerik Apsile (-85 kg). Esmalt tegeles Bugai meelitamisega just Nabi ja ajapikku leidis Eesti maadlusliit vahendid, et ukrainlane Tallinna tuua.

2012. aastal Londoni olümpial raskekaalus hõbedale tulnud Nabist õhkub treenerivahetuse järel värskust ja rahulolu. Ta teab, et tipus püsimiseks on vaja õppida uusi nõkse, millega vastastele tuul alla teha. Nabi sõnul on tähtsaim, et kõik variandid saaks läbi proovitud ja kripeldama ei tohi midagi jääda. Nabi on juba 31-aastane ja aega pole lõputult.

«Samamoodi jätkates poleks motivatsioon nii kõrge ja usk endasse nii suur olnud. Esimene aasta on üksteise tundmaõppimiseks. Võib-olla läheb kõik kohe hästi, võib-olla ei lähe. Treenerivahetuseks on just praegu ideaalne aeg, sest Tokyoni on kolm ja pool aastat aega. Kahe aasta pärast oleks risk juba suurem. Siiamaani klapime hästi ja mingeid probleeme pole esile tulnud,» selgitab Nabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles