FIS mälestab Kuuset: suusatamise paremini mõistmiseks sooritas ta isegi tehnilise delegaadi eksami

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembitu Kuuse.
Lembitu Kuuse. Foto: Priit Simson / Postimees

Rahvusvaheline suusaliit avaldas kodulehel laupäeval lahkunud Eesti spordiajakirjaniku Lembitu Kuuse lähedastele kaastunnet.

«Pikaaegne Eesti Televisiooni spordireporter ja –ajakirjanik suri 14. jaanuaril 66 aasta vanuselt. Ta alustas oma tööd ETV-s 1980. alguses ning oli teada-tuntud ning austatud reporter. Ta on intervjueerinud sadu tähelepanuväärseid spordifiguure üle kogu maailma. Teiste seas on ta olnud tihe külaline suusatamise maailmameistrivõistlustel ning olümpiamängudel,» kirjutati postituses.

«Teda on pärjatud mitmete auhindadega ning tema silmapaistev töö on aidanud murdmaasuusatamisel esile tõusta. Selleks, et spordist paremini aru saada, sooritas ta isegi tehnilise delegaadi eksami. FIS avaldab kaastunnet Lembitu Kuuse perekonnale ja sõpradele.»

Kuuse on Peeter Liigi magistritöö raames antud intervjuus öelnud, et kõige tähtsam on tunda spordiala reegleid, mistõttu otsustaski ta FISi tehnilise delegaadi eksami sooritada. «Esimesena pead teadma võistlusala reegleid päris täpselt, näiteks suusatamises ma olen rahvusvahelise suusaföderatsiooni tehnilise delegaadi eksamid ära teinud. Kunagi ei tohi tekkida olukorda, et ei tea, kuidas asjad edasi lähevad, näiteks tekib mingi võrdne seis, et kes edasi saab, keda eelistatakse. Sa pead teadma spordiala reegleid ja võistlustejuhendeid, need on elementaarsed asjad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles