Suusakuningas Northug otsustas pika võistluspausi lõpetada

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Viimase kümnendi edukaim meesmurdmaasuusataja Petter Northug tuleb nädalavahetusel taas suusarajale, kui teeb kaasa Sjusjøenis peetavatel Norra karikavõistlustel, kirjutas Norra väljaanne VG. 31-aastane Northug tundis detsembri algul suurt väsimust ja otsustas aja maha võtta.

Laupäeval möödub Northugi viimasest võistlusest 50 päeva - kui tegu pole võistluskeelu, vigastuse või raske haigusega, on nii pikk paus murdmaasuusatamises üsna haruldane. Lahtis peetava MMini jääb aga laupäevast alates 33 päeva.

Northug ütles eile üles laetud videos, et fännidel pole tema pärast mõtet pabistada. «Keegi küsis minult detsembris, kas ma olen oma vormi pärast mures. Hakkasin selle peale nii kõvasti naerma, et mul hakkas lausa kõht valutama. Igasuguseid õnnetusi võib juhtuda, aga kui kõik on korras, olen MMiks heas hoos,» ütles kahekordne olümpiavõitja ja 13-kordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles