Rallimeeste elutähtsad abilised jäävad varju

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak alustab täna uut hooaega Monte Carlo rallil.
Ott Tänak alustab täna uut hooaega Monte Carlo rallil. Foto: Ott Tänaku Facebooki leht

Nende meeste töö jääb tavalisele spordisõbrale märkamatuks, nendest ei räägita intervjuudes ega tiimi pressiteadetes. Ometigi teevad nad asfaldirallidel nii-öelda päris sõitjate jaoks tänuväärset tööd. Jutt käib esiautodega sõitvatest meestest, kelle ülesanne on läbida kiiruskatse võimalikult vähe aega enne starti ning teha kogetu põhjal oma meeskonna võistlejate kiiruslegendi hädavajalikud muudatused.   

Eile hilisõhtul Monte Carlo lähistel WRC-hooaega alustanud Ott Tänaku ja Martin Järveoja heaks teevad seda tööd Martin Kangur ja Kuldar Sikk. 24-aastane Kangur üritas veel mõni aasta tagasi ka ise rallimaailmas läbi lüüa, kuid võimalused jäid ahtaks, Sikk on aga teadupärast lugenud kaarti Urmo Aavale ja ka Tänakule endale. Seega läbiproovitud mehed, kellede töö korrektsusest sõltub paljuski ka Tänaku kiirus.

«See töö pole lihtne ega kujuta endast mingit unistuste ametit,» nentis Kangur. «Kuid Ott arvab, et peaksime siin olema ja sellest on talle kasu. Tunnen, et vastutus on suur, kuid autoralli ongi tegelikult tiimitöö.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles