Eesti mitmevõistluse noortekoondis asub Balti meistrivõistluste tiitlit kaitsma

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg.
Hans-Christian Hausenberg. Foto: SCANPIX

Eesti mitmevõistluse noortekoondis asub reedel, 20. jaanuaril Lasnamäe kergejõustikuhallis Balti noorte mitmevõistluse meistrivõistlustel tiitlit kaitsma.

Kõige kõrgetasemelisena on Eesti noortekoondis komplekteeritud noormeeste U20 vanusegrupis, kus võistlema asuvad noorte tiitlivõistlustel medaleid võitnud Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev), mullune U20 Balti noorte mitmevõistluse MV individuaalne tiitlikaitsja Kristo Simulask (Haapsalu KJK), eelmisel suvel U20 MM koondises 110 m tõkkejooksus võistelnud Martin Moldau (KJK Vike) ning vigastuspausilt naasev Johannes Treiel (KJK Saare).

Sama vanuseklassi neidudest esindavad Eestit 2015. aasta U18 MMi kogemusega Pärl Eelma (Audentese SK), esimest aastat juunioride vanuseklassi kuuluv ning seni mitmetel noorte tiitlivõistlustel kõrgeid kohti saavutanud Margit Kalk (Tartu SS Kalev), eelmisel aastal U18 EM-il 100 m ja 100 m tõkkejooksus võistelnud Johanna Ilves (KJK Vike) ning 2016. a. hooaja Eesti U18 vanuseklassi kolmikhüppe hõbemedalist Airiin Liisbet Strandson (SK Altius).

U18 vanuseklassi noormeeste mitmevõistluse koondises teevad debüüdi Deniel Kedrov (Audentese SK), Igor Andrejev (Audentese SK), Karli Keir (KJK Lõunalõvi) ja Karl-Kevin Kalmus (SK Viraaž).

U18 neidude rivis astuvad võistlustulle hiljuti 60 m tõkkejooksus Eesti noortemeistriks tulnud ning kõrgushüppes isikliku rekordi 1.77-ni viinud Katre Sofia Palm (Saue KJK), mullu U18 EM normatiivi täitnud Leanne Siimumäe (KJK Kose 2000), eelmise hooaja U16 mitmevõistluse meister ja edetabeli juht Mariliis Remmel (KJK Saare) ning möödunud suvel U18 EM koondises karastunud Laura Trašanov (SK Maret Sport).

Seni on Eesti noortekoondis kõikidel talvistel Balti noorte mitmevõistluse MV-del  Läti ja Leedu esindustele alistamatuks jäänud.

Balti talvistel noorte mitmevõistluse meistrivõistlustel võisteldakse U18 ning U20 vanuseklassi noormeeste 7-võistluses ja neidude 5-võistluses. Osalevate koondiste suurus on 16 sportlast, 4 sportlast mõlema vanusegrupi nii noormeeste kui neidude arvestuses. Punktiarvestusse lähevad mõlemas vanusegrupis iga koondise 3 parimat tulemust. Balti noorte mitmevõistluse meistrid selgitatakse individuaalselt, lisaks peetakse koondise arvestust eraldi vanusegruppidele nii neidudele kui noormeestele ning täiendavalt ka koondarvestust.

Noormeeste 7-võistlus algab Lasnamäe spordihallis reedel 20. jaanuaril kell 14.00 ning jätkub laupäeval algusega kell 11.00. Neidude 5-võistlus saab alguse laupäeval kell 11.30.

Mõlemast võistluspäevast saab näha otsepildi youtube'i vahendusel: reedene võistluspäev on nähtav siin ja laupäevane siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles