Mida arvavad Eesti eksperdid lennukatest ideedest, mis tapaksid jalgpalli alustalad?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco van Basten (12)
Marco van Basten (12) Foto: dpa/picture-alliance / dpa

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA ei ole videokorduste kasutuselevõtu ning maailmameistrivõistluste reformimisega uuenduskuuri veel lõpetanud. FIFAs tehnilise direktorina töötav endine Hollandi koondise legend Marco van Basten šokeeris üleeile jalgpallimaailma, tutvustades ideid, mis muudaksid mängu kardinaalselt. Postimees uuris Eesti jalgpallikoondise abitreenerilt Janno Kivisillalt ning endiselt jalgpallikoondise keskkaitsjalt Marek Lemsalult, mida nemad mõnest hollandlase kõige lennukamast ideest arvavad.

Penaltite kaotamine

Van Basten sooviks jalgpalli tuua hokile omased bullit’id, mida tema nägemusel hakataks lööma kohe pärast normaalaja lõppu. Mängijad alustaksid karistuslöökidega väravast 25 meetri kaugusel ning neil oleks pealelöögi sooritamiseks aega kaheksa sekundit. Vahemikus 1996–1999 eksperimenteeris bullit’itega Põhja-Ameerika jalgpalliliiga MLS.

Lemsalu

«Liiga suur traditsioonide muutmine. See võib hirmus huvitav tunduda, aga… Mängus on aega triblada küll. Kui oled mees, siis mine lihtsalt üks ühele. Nüüd hakatakse tavalist mänguelementi duubeldama. See ei ole hea idee, penaltid on huvitavad. Mõelge vaid MMidele ja EMidele – see traagika.»

Kivisild

«Bullit’id assotsieeruvad eelkõige jäähokiga. Penaltid on aga osa jalgpalli olemusest. Need on kaasahaaravad ja etteaimamatud. Ükskõik kui kõrgel tasemel mängija on, alati võib ta eksida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles