Dakari kõige kõvem mees jõudis kätel kantuna koju

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle-moto klassis Dakari ralli võitnud Toomas Triisat ootas kodumaal kangelasele kohane vastuvõtt.
Malle-moto klassis Dakari ralli võitnud Toomas Triisat ootas kodumaal kangelasele kohane vastuvõtt. Foto: Toni Läänsalu

Dakari maratonrallil Malle-moto klassi võitnud Toomas Triisa võeti eile õhtul Tallinna lennujaamas vastu nagu olümpiavõitja – sõprade õlgadel, tammepärg kaasas, semudest kokku pandud bänd mängimas tervituseks lugu «Dakaril olin mina kõige kõvem mees». Kahe nädala jooksul Lõuna-Ameerikas Eesti motospordiajalugu teinud Triisa tunnistas ise, et ei osanud midagi sellist oodata.

«Ausalt öeldes – uskumatu! Kõik veel kihab sees. Niisugune vastuvõtt tahab veel harjumist,» muheles koos elukaaslase Signega pikalt reisilt koju jõudnud Triisa. «Kuulsime, et paar sõpra tuleb vastu, aga sellist bändi ja laulu ei osanud oodata!»

Malle-moto klassis ehk ilma mehaanikute abiga 8000 kilomeetri pikkuse katsumuse läbinud Triisa ei tõtanud ise laulusõnade paikapidavust kuulutama, vaid tõdes, et sellisel võistlusel mängib alati oma osa ka õnn. «Kui eelmisel rallil oli hästi palju üllatusi, ebaõnnestumisi ja tehnikaviperusi ning hästi palju oli ellujäämist, et ralli üldse läbi teha, siis seekord oli jälle vastupidi. Läks nagu lepase reega, ei olnud ühtegi halba asja!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles