Vene asepeaminister: naiste dopinguproovis oli meeste DNA-d seksi tõttu (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitaly Mutko.
Vitaly Mutko. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Venemaa asepeaminister Vitali Mutko rääkis riiki tabanud dopinguskandaalide kohta, et mõnele neist annab vastuse seks. Vanade dopinguproovide uurimisel on selgunud, et kahe Venemaa naishokimängija organismist leiti meeste DNA-d. 

Nüüd selgitas Mutko, et naisatleetide organismist võis leida meeste DNA-d, kuna nad olid proovi andmise eel seksinud, kirjutab Sports-Express.

Mutko sõnul on venelasi ebaõiglaselt karistatud ja seetõttu on ta asunud nende kaitsele. Endise spordiministri ja nüüdse asepeaministri sõnul on varasemalt sarnased vabandused olnud Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri WADA jaoks aktsepteeritavad.

«Üks sportlane suudles naist, kes oli tarvitanud keelatud aineid. See oli läänest pärit sportlane, kellel lubati edasi võistelda, kuid venelasi karistati,» pahandas Mutko. «Kui seksida viis päeva enne dopinguproovi andmist, siis võib proov lisaks naise DNA-le näidata ka mehe DNA-d,» lisas endine spordiminister.

Kanada teivashüppaja Shawn Barber ja Prantsusmaa tennisist Richard Gasquet on vabandanud oma positiivset dopinguproovi naisterahva suudlemisega. Mõlemal juhul jäid mehed kontrollis vahele kokaiiniga ja mõlemad pääsesid lõpuks karistusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles