Monte Carlos hukkunud pealtvaataja oli hispaanlasest hobifotograaf

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayden Paddoni auto mullusel Korsika rallil.
Hayden Paddoni auto mullusel Korsika rallil. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP/Scanpix

Väljaande El Mundo teatel oli eile õhtul Monte Carlo MM-rallil Hayden Paddoni autolt löögi saanud ja hukkunud pealtvaataja 50-aastane Jesus Ordonez Fernandez.

Traagiline õnnetus juhtus ralli esimesel katsel, mis viis sõitjad Entrevaux’st Val de Chalvagne-Ubraye’sse. Paddoni Hyundai sattus umbes kilomeeter enne katse lõppu vasakkurvis mustale jääle, libises teelt välja ja otsa Ordonezile, kes seisis väliskurvis ehk keelatud alal.

Kiirabi hakkas õnnetuspaika liikuma stardist ja sellel kulus kohalejõudmiseks paarkümmend minutit, kuid õnnetuspaigal viibinute sõnul poleks Ordonezi elu ilmselt päästnud ka abi kiirem kohalejõudmine. Ordonez viidi küll helikopteriga Nice’i haiglasse, kuid arstid ei suutnud tema heaks enam midagi teha.

El Mundo kirjutab viitega veebilehele Infomotor, et Astuurias Bimenesis sündinud Ordonez, kes elas San Miguel de Barrdea linnas, oli innukas rallihuviline ja käis sageli rallisid filmimas-pildistamas. Ehitusalal töötanud mees külastas enamikku Astuuria piirkonnas ja kaugemalgi toimunud kohalikke rallisid.

Selles, kuidas traagilised sündmused ööpimeduses aset leidsid, lähevad pealtnägijate kirjeldused aga pisut lahku. Ühtede väitel asetas Ordonez oma kaamera tee äärde ja ronis ise umbes meetri kõrgusele müürile. Ehkki lähedalviibijad keelitasid teda sealt lahkuma, läks mees pärast kahe esimese auto möödumist oma kaamerat kohendama ja jäi Paddoni auto ette. Teiste allikate väitel seisis mees avarii hetkel eelmainitud müüril, kuid sai ikkagi autolt löögi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles