Liverpooli rõõmupäev: legend naasis ja Matip pääses keelu alt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Gerrard.
Steven Gerrard. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images/Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi tänane päev osutus ühtaegu õnnelikuks ja närvesöövaks – esmalt teatati ametlikult, et klubi legend Steven Gerrard asub Liverpoolis ametisse noortetreenerina, kuid õhtuks ei olnud Rahvusvaheliselt Jalgpalli Liidult (FIFA) ikka veel saabunud lubatud teadet selle kohta, kas keskkaitsja Joel Matip võib järgmistes kohtumistes platsile joosta. Peaaegu öötundidel saabus siiski Liverpooli rõõmustav info, et Matip tohib mängida.

Liverpooli eest aastatel 1998-2015 kõigis sarjades 710 mängu pidanud ja 186 väravat löönud Gerrard siirdus karjääri lõpetama LA Galaxy ridadesse, kus tema arvele jäi kahe hooajaga 38 mängu ja viis tabamust. Nüüd on ta aga tagasi Liverpoolis, et asuda klubi akadeemias tööle noortetreenerina.

«Tundub, nagu oleks ring täis saanud – naasen kohta, kus kõik alguses sai. Kuid tegu pole emotsioonidel põhineva otsusega, sest tähtis on see, mida ma oskan Liverpoolile pakkuda,» sõnas Gerrard klubi koduleheküljele. «Ma ei pea ilmselt selgitama, mida see jalgpalliklubi mulle tähendab, aga kui sai selgeks, et olen naasmas, oli minu jaoks tähtis, et tegu oleks olulise rolliga, milles saan klubi tõeliselt aidata.»

FIFA venitas tähtsa otsusega

Lisaks ootas Liverpool terve reedese päeva FIFA poolt lubatud otsust selle kohta, kas keskkaitsja Joel Matip tohib Aafrika Rahvuste Karikaturniiri ajal klubi esindada või mitte. Matip on juba alates 2015. aastast keeldunud Kameruni koondise eest mängimast ja andis ka tänavu teada, et ei soovi turniirile sõita, kuid sellegipoolest kanti ta koondise eelnimekirja. FIFA hoiatas seepeale Liverpooli, et Matipi mängitamine turniiri ajal võib kaasa tuua karistuse.

Seetõttu on kamerunlane ka Liverpooli viimastest kohtumistest eemale jäänud, kuid reedeks lubas FIFA lõpuks otsustada, kas annab Matipile mänguloa. Vastust aga ei tulnud ja tulnud ning seetõttu võinuks peatreener Jürgen Klopp olla sunnitud valiku ees ehk pidanuks jätma keskkaitsja igaks juhuks eemale ka laupäevasest liigamängust Swanseaga.

Vastu ööd saabus FIFA-lt siiski viimaks teade, et Matip tohib mängida ning mingeid sanktsioone selle eest Liverpoolile ei järgne. Kui aga Klopp otsustab nüüd Matipi Swansea vastu platsile saata, võib karta, et oma algkoosseisukoha kaotab Eesti koondise kapten Ragnar Klavan.

Nagu Klopp reedel lõuna paiku toimunud pressikonverentsil rääkis, pole tal kordagi olnud vähimatki probleemi sellega, et poolkaitsja Sadio Mane aitab praegu finaalturniiril Senegali koondist, küll aga tekitas temas jätkuvalt hämmastust Matipi olukord. «Kõik meeskonnad, kus mängivad aafriklased, on meiega samas seisus. See oli ette teada. Matipi juhtum on meie meelest aga ebaaus. Samas ei saa me asju endale soovitud suunas mõjutada. Eks peame sellest kogemusest lihtsalt õppima, olgu ta kui tahes ebameeldiv,» vahendas The Independent Kloppi sõnu pressikonverentsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles