Tänakul oli 11. katsel probleeme: meie auto vahetab ise käike!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Carlo MM-ralli. Ott Tänak.
Monte Carlo MM-ralli. Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Ott Tänak hoiab Monte Carlo rallil küll 11. kiiruskatse järel näiliselt kindlalt kolmandat kohta, kuid pärast viimast kiiruskatset oli eestlase hääl väga murelik. Nimelt vahetas tema Ford Fiesta iseseisvalt käike. 

Tänakul oli käigukastiga probleeme ka eile. Täna mainis ta esmakordselt käigukastiprobleemidest 10. kiiruskatsel. «Meil on ikkagi käigukastiga probleeme. Täpselt nagu eilegi. Probleeme valmistab käikude allavahetamine,» ütles Tänak pärast 10. kiiruskatset.

11. kiiruskatse esimeses vaheajapunktis kaotas Tänak aga tol hetkel kiireimale Elfyn Evansile koguni 10,5 sekundit. Finišis küsiti Tänakult, mis nii suure kaotuse esimeses vaheajapunktis tekitas. «Meie auto on väga haige – see vahetab kogu aeg ise käike. Samuti on meil probleeme roolivõimuga. Vaatame, mis teha annab,» ütles Tänak.

Pärast 12. kiiruskatset ütles Tänak, et kahe katse vahel oli neil veidikene aega autoga tegeleda ning probleemidele leiti esialgu ka lahendus. «See katse sujus juba palju paremini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles