Kuuest üks: Liverpool sattus kardetud lühikese pausi järel plindrisse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli mängijad pärast neile löödud väravat
Liverpooli mängijad pärast neile löödud väravat Foto: Lynne Cameron/Sportimage/PA Images/Scanpix

Liverpooli jalgpallimeeskonnal lõppes 2016. aasta suurepäraselt, kuna alistas koduväljakul 1:0 teise tiitlipretendendi Manchester City. Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi on sel hooajal Inglismaa kõrgliigas tippmeeskondade vastu näidanud suurepärast mängu: esikuuiku tiimidele ei ole ainsana kordagi kaotatud. Samas jäetakse aina rohkem punkte tabeli teise poolde. Käimasoleva aastanumbri sees on asjad arvuliselt üsna nukrad ning viimati kaotati seni Premier League’is viimasel kohal olnud Swansea Cityle 2:3.

Juba hooaja alguses rääkis Liverpooli juhendaja Jürgen Klopp, et Briti klubijalgpalli omapäraks olev tihe pühadeperiood on neile raske. Eriti tõi ta välja tõiga, et neil tuleb väljakule joosta 31. detsembril ja juba ka 2. jaanuaril. Neist esimesel kuupäeval õnnestuski Liverpoolil alistada ManCity, kuid veidi vähem kui 48 tundi hiljem tuli neil leppida 2:2 viigiga tabeli lõppu kuuluva Sunderlandiga.

Seejuures kasutas Liverpooli peatreener Jürgen Klopp kahes järjestikuses mängus sisuliselt sama algkoosseisu, ainus vahetus põhirivistuses oli vigastatud kapteni Jordan Hendersoni asendamine Daniel Sturridge’iga. Juba toona sai Klopp kriitikat ja viidati Liverpooli mängumeeste väsimusele mängus Sunderlandiga. Seejärel ei olegi sakslase hoolealused hooaja esimese poole värskust enam näidata suutnud.

Tänavuse aastanumbri sees on Liverpool pidanud kuus kohtumist, millest on võidetud ainult üks ja sedagi FA Cupi matšis tugevuselt neljandal liigatasemel mängiva Plymouth Argyle’i vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles