Kannapöörde teinud Eesti kergejõustikulootus näitas taset

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg.
Hans-Christian Hausenberg. Foto: Tairo Lutter / Postimees

KERGEJÕUSTIK. Eesti noor mitmevõistleja Hans-Christian Hausenberg on juba mitu aastat pakkunud oma heade tulemustega kõneainet. Eelmine suvi noormehel nii hästi enam aga ei õnnestunud ja nii võttis ta sügisel ette põhjalikud muudatused. 

Seni Tartus oma vanaema käe all harjutanud 18-aastane Hausenberg treenib sügisest Audentese spordigümnaasiumis, kus teda juhendavad Andrei Nazarov, Sven Andresoo ja teivashüppes Rein Sokk. Tulemus ei lasknudki end kaua oodata – laupäeval Lasnamäe kergejõustikuhallis lõppenud noorte Balti matšil kogus noormees seitsmevõistluses 5703 punkti.

U20 vanuseklassis esikoha saanud Hausenberg püstitas sellega Eesti juunioride rekordi – eelmine tippmark 5592 punkti oli 37 aastat püsinud Sven Reintaki nimel.

Hausenberg alustas võistlust 60 m jooksus ajaga 6,97, hüppas kaugust 7.29, tõukas kuuli 14.95 ning lõpetas avapäeva kõrgushüppes 1.86ga. Teisel võistluspäeval jooksis ta 60 m tõkkeid 8,04, ületas teivashüppes 4.87 ning läbis 1000 m 3.04,75ga.

«Tal jäi ikka veel parasjagu sisse,» tõdes kogu jõuproovi kohta noormehe üks treeneritest Andrei Nazarov. «Võib öelda, et kõrgushüpe ja 1000 m jooks ebaõnnestusid. Ka ülejäänud aladel on ta võimeline enamaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles