Video: Nowitzki ja Dallas häbistasid Bryanti kangelasteo aastapäeval Lakersit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki (palliga) aitas Mavericksil noort Lakersi meeskonda häbistada.
Dirk Nowitzki (palliga) aitas Mavericksil noort Lakersi meeskonda häbistada. Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA sai läinud ööl ootamatult suure kaotuse Los Angeles Lakers, jäädes 73:122 alla Dallas Mavericksile. Tegu oli klubi ajaloo kõige suureskoorilisema lüüasaamisega.

Lakersi 49-punktiline allajäämine oli seda üllatavam, et käimasoleval hooajal ollakse Mavericksiga taseme poolest ühel pulgal, mis tähendab läänekonverentsis heitlust viimastele kohtadele. Piinlikkust lisas kaotusele asjaolu, et eile möödus täpselt 11 aastat päevast, mil Kobe Bryant viskas Lakersi särgis üksipäini Toronto Raptorsi vastu 81 punkti, mis märgib siiani NBA ajaloo paremuselt teist ühes mängus kogutud punktisummat.

Ühel hetkel koguni 53 punktiga ees olnud Dallas juhtis juba poolajaks enam kui kahekordselt ehk 67:33. Lakersi varasem negatiivne tipptulemus pärines eelmise aasta märtsist, kui Utah Jazzile jäädi alla 48 punktiga.

Mavericksi suurimaks punktitoojaks kerkis vahetusmees Justin Anderson 19 silmaga. Seth Curry lisas 14 punkti, nii vanameistri Dirk Nowitzki, Derek Williamsi kui ka Wesley Matthewsi arvele kanti 13 punkti. 21 kaugviskest vaid kolm tabanud, 17 pallikaotust teinud ja lauavõitluse 32:49 kaotanud Lakersile tõi Lou Williams parimana 15 punkti.

Kolmanda järjestikuse kaotuse sai idakonverentsis teisel kohal olev Toronto Raptors, jäädes 103:115 alla läänekonverentsis eelviimasel real olevale Phoenix Sunsile. Raptorsit ei aidanud ka Jonas Valanciunase 16 punkti ja 12 lauapalli, DeMar DeRozan viskas 22 punkti. Üleplatsimees oli aga Sunsile 40 punkti toonud Eric Bledsoe, kes võttis lisaks kuus lauapalli ja andis 13 korvisöötu.

Läänekonverentsi liider Golden State Warriors oli 118:98 parem Orlando Magicust, Steph Curry viskas 27 ja Klay Thompson 21 punkti ning Kevin Duranti arvele jäi 15 punkti ja 10 lauapalli. Orlando poolel kogus Elfrid Payton 23 punkti ja andis lisaks 10 korvisöötu. Minnesota Timberwolves alistas 111:108 Denver Nuggetsi, Karl-Anthony Towns viskas 32 punkti, võttis 12 lauapalli ja andis seitse korvisöötu. Andrew Wiggins toetas teda 24 ja Shabazz Muhammad 20 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles