Külm pea tõi Tarule karjääri parima koha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Taru (vasakul) sõitis möödunud nädalavahetusel välja oma karjääri parima koha, kui Jyväskylas jäi tema saagiks kõrge 11. koht.
Mark Taru (vasakul) sõitis möödunud nädalavahetusel välja oma karjääri parima koha, kui Jyväskylas jäi tema saagiks kõrge 11. koht. Foto: Daniel Grund /Red Bull Content Pool

UISUKROSS. Nädalavahetusel uisukrossisarja etapil Soomes Jyväskyläs tegi ainsa Eesti sõitjana võistlemas käinud Mark Taru oma karjääri parima tulemuse, kui lõpetas 11. kohaga. Sealjuures alles nädal varem pidi Taru Prantsusmaal leppima pettumust valmistava kohaga. Pärast edukat nädalavahetust Soomes hoiab eestlane üldarvestuses kõrget üheksandat kohta.

Taru alustas hooaega uisukrossisarja tugevuselt teise taseme võistlusega Austrias, kus ta Wagrain-Kleinarlis peetud etapil sai kohe teise koha. Selle aasta esimene Red Bull Crashed Ice'i etapp ehk uisukrossisarja kõige tugevam võistlus oli kavas 13.–14. jaanuaril Marseille’s. Seal jõudis meie mees küll finaalsõitudesse, aga sai 30. koha. Tema enda sõnul ei olnud see tulemus, mille järgi sai mindud. «See ei olnud tõesti see koht, aga ütlen ausalt, et pea ei pidanud vastu,» nentis Taru Prantsusmaa võistluste kohta. «Esimene sõit oli täitsa hea, aga siis tuli sabin sisse ja hakkasin rabistama.»

Kui hooaja avasõidu poodiumikoha ning Marseille’ etapi vahele jäi kuu aega, siis pärast Prantsusmaal saadud 30. kohta pidi Taru kohe siirduma Soome, sest vaid nädal hiljem sõideti seal hooaja teine Crashed Ice'i etapp. Eesti ainuke sõitja selgitas, kuidas ta nii lühikese aja jooksul suutis end ümber häälestada: «Esialgne emotsioon Marseille’s oli muidugi pettumus, aga suutsin kohe läbi mõelda, mis valesti läks ja kuidas oleksin pidanud käituma. Nii ei hakanud ma mõtlema, et kõik on halvasti, sest kui sõit on läbi, siis tuleb see seljataha jätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles