Austraalias linastub tennisepõnevik ja endiste aegade igatsus püsib

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federeri rõõmuhüpped pärast Austraalia lahtiste veerandfinaali jõudmist.
Roger Federeri rõõmuhüpped pärast Austraalia lahtiste veerandfinaali jõudmist. Foto: Dita Alangkara/AP/Scanpix

TENNIS. Naiste esireket ja tiitlikaitsja Angelique Kerber, meeste number üks Andy Murray, meeste tiitlikaitsja Novak Djokovic, Agnieszka Radwanska, Simona Halep. Kõik need favoriitide sekka kuulunud mängijad on Austraalia lahtistel konkurentsist langenud juba enne veerandfinaale. Aasta esimene suure slämmi turniir on pakkunud mitmeid šokk-kaotusi ja pisaraid ning turniiri stsenaarium erineb sellest, kuidas asjad suurtel slämmidel tavaliselt kulgevad, võitjateks võivad suurema tõenäosusega tulla mängijad, keda selleks turniiri eel väga palju ei pakutud.

Meeste üksikmängus on veerandfinaalis maailma esikümnesse kuuluvaid mehi vaid kolm: edetabeli kolmas ja neljas ehk Miloš Raonic ja Stanislas Wawrinka ning Rafael Nadal (ATP 9.). Naistest on kaheksa parema sekka jõudnud neli esikümne mängijat: Serena Williams (WTA 2.), Karolina Pliškova (WTA 5.), Garbiñe Muguruza (WTA 7.) ja Johanna Konta (WTA 9.).

Omaette vanameistrite klassiks võib pidada nelja tituleeritud mängijat ja ühte üllatajat ehk Serena Williamsit (35), Venus Williamsit (36), Roger Federeri (35) ning Mirjana Lucic-Baronit (34).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles