Monte Carlo ralli jättis õhku palju küsimusi (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Monte Carlo ralli viimasel päeval.
Ott Tänak Monte Carlo ralli viimasel päeval. Foto: Timo Anis

«Hull vana! Eriti ralli lõpp… Eks tal oli õnne ka, et suutis nii sõites teel püsida ja lõpuks ka finišisse jõuda,» hindas Ott Tänaku Monte Carlo ralli esitust tema kodumaine suurtoetaja Oleg Gross. Pole kahtlustki, et Tänaku karjääri palju panustanud mehe süda hüppas rõõmust, kui ta nägi oma lemmiku esitust rallimaailma tipus. Seda enam, et ta on näinud lähedalt Tänaku karjääri erinevaid etappe – madalseisu ning viimastel hooaegadel stabiilset arengut, tippsõitjaks küpsemist. 

Endine tipprallisõitja Urmo Aava kiitis Tänaku rahulikkust. «Tema autot kimbutasid probleemid ja lõpuks on isegi raske öelda, mitu kiiruskatset sai ta üldse muretult sõita. Aga ta närvid pidasid vastu ning kokkuvõttes oli ta megatubli,» tunnustas Aava ja lisas, et Tänaku tõelised trumbid peaksid ilmnema Poola ja Soome kiiretel kruusarallidel. «Arvan, et nendel kahel rallil ei saa Sebastien Ogier talle vastu.»

Monte Carlo ralli oligi mõnes mõttes Tänaku ja esimest korda WRC-rallil tema kaardilugejaks olnud Martin Järveoja jaoks omanäoline küpsuseksam. Ralli, mis oli nende jaoks segu õnnest ja ebaõnnest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles