Kõrgushüppe olümpiavõitja 12-aastane poeg püstitas vägeva isikliku rekordi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Holm
Stefan Holm Foto: Jonas Ekstr

Rootslasest kõrgushüppaja Stefan Holmi 12-aastane poeg Melwin käib isa jälgedes ning teeb noorest east hoolimata juba tõelisi vägitegusid. Nädalavahetusel püstitas ta isikliku rekordi, ületades kõrguse 181 sentimeetrit.

Holm, kes tuli 2004. aasta Ateenas 236 sentimeetriga olümpiavõitjaks, hüppas ise samas eas kõigest 151 sentimeetrit. Melwin püstitas isikliku rekordi nädalavahetusel Rootsis peetud kergejõustikuvõistlustel, kus ta võistles kuni 13 aastaste poiste vanuseklassis. Teise koha saanud sportlast edestas ta koguni 56 sentimeetriga.

«Tal on kõrgushüppe peale annet. Ta on oma vanuse kohta väga pikk, 175 sentimeetrit, ning see tuleb talle kasuks. Rakse öelda, kas temast ka tippsportlane saab, aga eeldused on tal igatahes olemas,» lausus Holm. «Mina arenesin kõige rohkem kui sain 16 aasta vanuseks. Hüppasin 13-aastaselt 161 sentimeetrit, 14-aastaselt 183 sentimeetrit ning 16-aastaselt 209 sentimeetrit. Kui ta on ka 16-aastaselt minust parem, siis läheb asi juba põnevaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles