105-aastane imerattur sai tänu headele inimestele kuuldeaparaadi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Marchand
Robert Marchand Foto: twitter

Viimastel aastatel mitmeid märkimisväärseid rekordeid püstitanud ning hiljuti trekil tunni ajaga 22,547 kilomeetrit läbinud ja sellega end rekorditeraamatusse kirjutanud 105-aastase prantslase Robert Marchandi toetuseks koguti kampaania korras raha.

Nimelt vajas vitaalne vanahärra uut kuuldeaparaati. Pensionärina teenib ta 900 eurot kuus, kuid uue aparaadi soetamiseks tuli välja käia 6000 eurot, vahendab Rattauudised.ee.

«86 aastat tööd teinud Robert elab vähem kui 900 euroga kuus tagasihoidlikku elu,» lausus L’Ardéchoise’i rattasõidu president Gérard Mistler. «Pärast viimast rekordiüritust ütles ta mulle, et suudab osta vaid ühe kuuldeaparaadi. Seejärel pöördusin abipalvega L’Ardéchoise’i osalejate ja vabatahtlike poole.»

Marchand, keda Prantsuse president François Hollande isiklikult rekordi puhul õnnitles, oli öelnud, et uudist kuuldes tulid tal pisarad silma. Nüüdseks on Marchandil kaks kuuldeaparaati olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles