Ecclestone'i mantlipärija: süsteemis on kestnud seisak juba viis aastat

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chase Carey.
Chase Carey. Foto: Lars Baron/AFP

Vormel-1 sarja pikaaegsele juhile, 86-aastasele britile, Bernie Ecclestone'ile anti hundipass ning uueks bossiks sai ameeriklane Chase Carey. 

Kui muidu kuulus vormel-1 sari Delta Topcole, siis nüüd juhib sarja USA suurkompanii Liberty Media. Carey sõnul oli uue juhtkonna moodustamise põhjuseks sarja arengu puudumine viimase viie aasta jooksul. «Tundsime tõesti, et eriti viimase nelja või viie aasta jooksul pole küllalt kasvanud ei äri ega sport ning saavutanud kogu oma potentsiaali,» rääkis Carey F-1 bossina oma esimeses intervjuus Sky Sportsile. «Me pidime üles ehitama uue struktuuri, mille abil oleks võimalik kasvatada seda sporti vastavalt tänapäeva maailmas kehtivatele reeglitele ning töötada oma partneritega nii, et peame eelkõige silmas fänne,» selgitas ta.

Carey sõnul tunnustab ta oma eelkäijat Ecclestone’i siiralt tehtud töö eest. Viimasele pakuti küll aupresidendi kohta, kuid ta pole avaldanud, kas võtab selle vastu või mitte. «Bernie väärib suurt tunnustust äri eest, mida ta on ehitanud viimased aastakümned. Tal on võimed süüvimaks eduka äri tegemisse ning ilmselt saab ta sellest paremini aru kui keegi teine. Tema abivalmidust ja nõu ootan ka edaspidi,» lisas Carey.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles