Lõbusa vuntsi suured eesmärgid: vormel-1 rahvale lähemale ja Euroopa etapid taas au sisse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chase Carey.
Chase Carey. Foto: Lars Baron/AFP/Scanpix

Aastakümneid vormel-1 sarja nägu olnud briti vanahärra Bernie Ecclestone võeti esmaspäeval pukist maha ja tema asendajaks sai oodatult ameeriklane Chase Carey. Maailma vormelieksperdid näevad Ecclestone’i taandumist positiivsena ning vähemalt esialgu paistab, et uue omaniku Liberty Media usalduse pälvinud mees pole nalja tegema tulnud.

Carey tahab taastada vormel-1 kunagise hiilguse – eesmärk, mida on lihtne sõnastada, aga paganama keeruline ellu viia. Pole uudis, et vormel-1 on viimase kümnendi jooksul populaarsuses järele andnud. Kui 2008. aastal jälgis autospordi kuninglikku sarja 600 miljonit inimest, siis mullu oli see arv kahanenud 400 miljonini.

Hoolimata rohketest puudustest, iseloomustas Ecclestone’i oskus raha teha – nii suures äris on see väga rasvane pluss. 2003. aastaga võrreldes suutis ta vormelitsirkuse tulusid paisutada üle kahe ja poole korra ning 2015. aastal ulatus F1 sissetulek üle 1,7 miljardi euro.

62-aastast Careyt tuntakse peale keerdus vuntside ka hea ärivaistuga tegelasena, sest muidu poleks ta USA meediahiiglase 21st Century Foxi asejuhiks tõusnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles