Tänakul oli Mehhiko rallil kõige raskem ajavahega kohaneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja kaardilugeja Kuldar Sikk tundsid end Mehhiko teedel mugavalt. Ainsaks tõrvatilgaks meepotis jäi väljasõit järsus kurvis.
Ott Tänak ja kaardilugeja Kuldar Sikk tundsid end Mehhiko teedel mugavalt. Ainsaks tõrvatilgaks meepotis jäi väljasõit järsus kurvis. Foto: AP/Scanpix

Esimest korda väljaspool ­Euroopat toimunud rallist osa võtnud Ott Tänaku sõnul olid Mehhiko MM-etapil kaks märksõna: ajavahe ja merepinnast ligi 3000 meetri kõrgusel sõitmine.


«Mulle oli kõige raskem pikk reis ja ajavahega kohanemine. Nii kõrgel kihutamine oli ­autole tõsine väljakutse, kuid mehaanikud said seadistamisega kenasti hakkama. Vahe tavaoludes võistlemisega oli märkimisväärne – autol polnud võimsust ollagi,» ütles Ford Fiesta rooli keerav Tänak.

Avapäeval head kiirust näidanud ja SWRC arvestuses esikohakonkurentsis püsinud Tänakule sai saatuslikuks väljasõit teise päeva esimesel katsel – Eesti esinumber läks aeglast 180-kraadist kurvi võtma liiga suure hooga. «Tahtsin liidri Nasser Al-Attiyahiga vahet vähendada ja riski piiril sõites selliseid asju juhtub. Kedagi teist peale enda mul süüdistada pole,» nentis Tänak. «Autol sai kannatada ainult kere.»

Ralli üldarvestuses 11. ja omas klassis 4. kohal lõpetanud Tänak kerkis aga päev hiljem koha võrra, sest tehniline kontroll tuvastas, et Al-Attiyahi käsutuses olnud Ford Fiestal ei vastanud kütusepaagi ülerõhuklapp nõuetele.

Katari kiirusekummardaja eemaldamine tähendas, et Karl Kruuda tõusis SWRC arvestuses neljandaks. Esikoha teenis tšehh Martin Prokop ja teiseks kerkis soomlane Juho Hänninen.

«Al-Attiyah tegi hea ralli ja tulemuse tühistamine mind ei rõõmusta. Tema polnud tehnilises möödalaskmises süüdi ja eelist see apsakas talle ei andnud,» ütles Tänak. «Viimane päev kulges mulle hästi ja seetõttu ei saa ma öelda, et ralli ebaõnnestus. Olen rahul, et jõudsin finišisse ja teenisin MM-sarja kokkuvõttes väärtuslikke punkte.»

Al-Attiyah ei püüdnudki oma pettumust varjata. «Loodan tänavu SWRC sarja võita ning Mehhiko ralli meeldis mulle väga, sest olen siin palju sõitnud. Leitud viga mu autot kiiremaks ei teinud ja pärast eksimatult läbitud rallit on sellist uudist väga valus kuulda,» rääkis Al-Attiyah.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 24.–27. märtsini Portugalis, kuid nii selle kui ka aprilli keskel peetava Jordaania ralli jätab Tänak vahele ning keskendub mai alguses toimuvale Sardiinia jõuproovile. «Loodan, et Mehhikos hangitud kogemused aitavad mind Sardiinias,» märkis eile õhtul koduteed alustanud eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles