Johaugi dopinguproovis leidus keelatud ainet kaks korda rohkem kui Itaalia dopinguratturil (6)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug enne dopinguistungi algust.
Therese Johaug enne dopinguistungi algust. Foto: NTB SCANPIX/REUTERS/Scanpix

Täna algas Norra murdmaasuusataja Therese Johaugi dopinguistung, mis peaks kestma reedeni. Siis saab selgeks, kui pikk karistus suusastaarile anaboolse steroidi klostebooli tarvitamise eest määratakse.

Täna hommikul avaldas Norra Antidoping ühe esimese faktina, kui palju klostebooli Johaugi kehas leidus. Johaugi septembri alguses antud uriiniproovis oli keelatud ainet 13 nanogrammi milliliitri kohta, kirjutas Norra väljaanne Verdens Gang ehk VG.

Võrdluseks, 2013. aastal sama ainega vahele jäänud Itaalia jalgratturi Stefano Agostini dopinguproovis oli klostebooli 7 nanogrammi milliliitri kohta. Agostini sai 15 kuu pikkuse võistuskeelu ja otsustas karjäärile punkti panna. Oma kaitsekõnes väitis Agostini, et kasutas klostebooli sisaldavat nahakreemi tagumikul olevate punnide raviks, Johaug kasutas väidetavalt kreemi põlenud ja veritsevate huulte ravimiseks.

Norra Antidoping soovib, et Johaugi võistluskeeld jääks 14 kuu pikkuseks - see lubaks tal 2018. aasta Pyeongchangi olümpiaks võistlusradadele naasta. Lõpliku otsuse teeb Johaugi juhtumis Norra olümpiakomitee.

Parandatud kell 11.47: väljaanne VG kirjutas esmalt, et Agostini dopinguproovis oli 0,7 nanogrammi klostebooli ühe milliliitri kohta. Tegelikult oli see näit seitse nanogrammi milliliitri kohta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles