Aasta tagasi rängalt kukkunud Aigar Leok tähistas omamoodi sünnipäeva

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok (esiplaanil).
Aigar Leok (esiplaanil). Foto: Karli Saul

Eelmisel nädalal tähistas Eesti parimaid krossisõitjaid Aigar Leok teist sünnipäeva – nädal aega tagasi möödus täpselt aasta Itaalia meistrivõistlustel üle elatud ränkraskest õnnetusest.



Aastatagust meenutades tulevad siiani külmavärinad peale – näiliselt kergelt kukkunud krossiässal diagnoositi maksarebend ja talle tehti kaks operatsiooni. Nüüd on Leok kaks kuud kõvasti tsiklitrenni teinud, kuid sajaprotsendiliselt pole tervis siiamaani korras.

«Ei saa öelda, et päris terve oleksin. Kõiki harjutusi, näiteks kõhulihastele, ei saa korralikult teha,» andis Leok oma seisundist ülevaate. «Täielikuks tervenemiseks on aega vaja. Tegelikult ütlesid arstid kohe, et taastumiseks läheb umbes aasta. Nädal tagasi saigi aasta täis, pidasin just nii-öelda omamoodi sünnipäeva.»

Motokrossi MM-hooaeg algab 20. aprillil Bulgaarias ning seni on TMi tehasemeeskonnas kihutav Leok näidanud soliidset kiirust. Mantova kõrgetasemelisel krossil, mis oli ühtlasi Leoki esimene suur start pärast vigastust, oli ta kolme sõidu peale viies. Saapamaa meistrivõistluste etapil, kus samuti olid kohal kõige kõvemad mehed, sai ta avasõidus 11. koha, teise katkestas.

«Ega tegelikult need hooajaeelsed sõidud ei näita suurt midagi,» märkis Leok, kes MM-hooaja ennustusi teha ei taha. «Niikuinii on ettevalmistus seekord vigastuse tõttu olnud veidi teine ja seega ma pole endale mingeid eesmärke seadnud.»

Möödunud nädalavahetusel pidi maailma krossiparemik aga sõitma Itaalia meistrivõistluste teist etappi Bologna lähedal, kuid Leokit ja teisi tabas ootamatu üllatus. Ilm läks kehvaks, lumi tuli maha ja võistlus jäeti ära. «Maa oli valge ja täitsa jõulutunne tekkis,» muigas Leok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles