Kelly Sildaru võib järgmise aasta X-mängud vajadusel vahele jätta

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly ja Tõnis Sildaru.
Kelly ja Tõnis Sildaru. Foto: Peter Morning / ESPN Images

Käimasolev ja eelmine hooaeg on freestyle-suusataja Kelly Sildaru jaoks kulgenud üsnagi sarnase mustri järgi: augustis ja septembris laager Uus-Meremaal koos mõne võistlusega, seejärel juba hooaja tipphetked – USAs Dew Tour ja X-mängud, Norras X-mängud ning veel mõned jõuproovid Euroopas. Tulevane hooaeg saabub aga teisiti ja selleks juba ka valmistutakse.

Järgmine ehk 2018. aasta on aga olümpia-aasta ning nii alustasid pargisõitjad suurimale spordipeole pääsemiseks vajalike MK-punktide kogumist 14. jaanuaril Prantsusmaal Font Romeus. Samuti on selle hooaja esimesed silmad jagatud ka rennisõidus, kus Sildaru asub samuti olümpiapääset püüdma.

Eestlanna saab oma vanuse tõttu hakata MK-punkte jahtima aga alles augustis Uus-Meremaal, kui algust tehakse 2017/18. hooajaga. Esialgse kava kohaselt saab Sildaru mõlemal alal osaleda maksimaalselt neljal jõuproovil ning nendega on vaja kokku saada vajalikud punktid Pyeongchangi pääsemiseks.

«MK-etappidel osalemise tõttu järgmise hooaja võistluskalender võrreldes varasemaga kindlasti muutub. Päris täpne info võistluspaikade ja -aegade kohta veel puudub,» tunnistas Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru.

Kuna täpseid kuupäevi ei ole järgmise hooaja MK-sarjaks veel kinnitatud, ei saa veel milleski kindel olla ning pikemate plaanide tegemine on seetõttu välistatud. «Selge on praegu see, et esimesed stardid MK-sarjas teeme augusti lõpus Uus-Meremaal. Seal on kavas nii pargi- kui ka rennisõit. Plaanis on osa võtta mõlemast,» rääkis Tõnis Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles