Llulli pöörane korv murdis Bambergi südamed, punane latern üllatas Olympiakost

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Llull (palliga).
Sergio Llull (palliga). Foto: Bregani - Ciambelli / Sip/SIPA/Bregani - Ciambelli / Sip/SIPA / Scanpix

Korvpalli Euroliigas on sel hooajal palju valusaid kaotusi saanud Bambergi Brose Baskets ning erandiks ei olnud ka tänane mängudeõhtu, kui Madridi Real võitis sakslasi tänu Sergio Llulli viimase sekundi pöörasele korvile 91:89.

Bamberg jõudis punkt-punkti mängus tänu Nikos Zisise vabavisetele kaheksa sekundit enne lõppu viigini, kuid viimasel rünnakul suutis Llull siiski imekombel visata Reali võidukorvi. Janis Strelnieksi hädavise enam ei tabanud. Llull kerkis 26 punktiga lõpuks ka Reali resultatiivseimaks, lisaks võttis ta kuus lauapalli ja andis neli korvisöötu.

Jaycee Carroll toetas Llulli 24 ja Gustavo Ayon 16 punktiga. Bambergile tõi Fabien Causeur 14 punkti, Darius Miller viskas 13, Daniel Theis 12 ning Leon Radosevic ja Nicolo Melli kumbki 11 punkti. Kuna Moskva CSKA kaotas eile võõrsil Kaunase Žalgirisele, tõusis Real võiduga tabeliliidriks, mõlemal meeskonnal on nüüd kirjas 14 võitu ja viis kaotust.

CSKA ja Realiga oleks võinud ühele pulgale tõusta ka Pireuse Olympiakos, kuid kreeklased kaotasid võõrsil üllatavalt kindlalt 83:99 tabeli punasele laternale Milano Emporio Armanile. Avaveerandaja võitis Olympiakos seejuures kuue punktiga, ent poolajaks suutis Milano meeskond seisu viigistada ja viskas teisel poolajal Olympiakosest 16 punkti rohkem.

Võitjatele tõi Krunoslav Simon 16 punkti, nii Milan Macvan kui ka Davide Pascolo lisasid 15 punkti. Olympiakose poolel viskas Georgios Printezis 16 punkti. Kreeka klubil on nüüd 13 võitu ja kuus kaotust, Emporio Armani sai aga 13 kaotuse kõrvale hooaja kuuenda võidu.

Õhtu kolmandas mängus sai Istanbuli Anadolu Efes ülitähtsa 93:81 võidu linnarivaali Darüssafaka Doguse üle ja püsib edasipääsukonkurentsis. Darüssafakal on kaheksandana 10 võitu ja 9 kaotust, Anadolu Efesil kohe nende järel üheksandana aga 9 võitu ja 10 kaotust. Võitjate parim oli 21 punktiga Brandon Paul, Thomas Heurtel tõi 17 ja Bryant Dunston 14 punkti. Darüssafakale tõi Brad Wanamaker 24 punkti ja andis lisaks kuus korvisöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles