Norra koondisest üllatuslikult välja jäänud Northug pääseb nädalavahetusel siiski MK-etapil starti

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Esmaspäeval paljude jaoks üllatuslikult Faluni MK-etapile minevast Norra suusakoondisest välja jäetud Petter Northug pääseb siiski pühapäeval toimuval 30 km ühisstardiga võistlusel starti.

Northug, kes jäi esialgu n-ö varulisti, pääseb Falunisse tänu Didrik Tönsethi haigestumisele. Norra väljaandes VG kirjutatakse, et Tönsethi vaevab toidumürgitus. «30 km klassikatehnika on üks Didriku lemmikdistantse, kuid tuleb mõelda pikemalt ning teda ülejäänud hooaega silmas pidades mitte kurnata,» ütles koondise peatreener Tor Arne Hetland.

Käesoleval hooajal osales Northug MK-sarjas viimati 3. detsembril, kui sai Lillehammeris 10 km distantsil 51. koha. «Ootame, et ta sõidaks end Falunis esikümnesse, kuid eelistame loomulikult võitu,» lausus Hetland.

Falun on Northugi karjääris tähtsal kohal, sest just seal võitis ta oma esimese MK-etapi. «See saab lõbus olema. Usun, et rootslased tahaksid kindlasti kodus võita, kuid teen nende elu raskeks,» rääkis Northug oma tagasituleku kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles