Prantslased vormivad Sildaru teekonna olümpiale filmiks

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiva dokumentaalfilmi režissöör William Mermoud jälgib Aspenis Kelly Sildaru igat sammu.
Valmiva dokumentaalfilmi režissöör William Mermoud jälgib Aspenis Kelly Sildaru igat sammu. Foto: Madis Kalvet

Alates novembrist on Kelly Sildaru pidevalt jälginud kaamerad. Kui seni on temast tehtud mõned lühifilmid ja regulaarselt ilmuvad internetis nende videoblogid, siis nüüd on prantslased võtnud ette dokumentaalfilmi, mille käigus jälgitakse poolteist aastat Sildaru igapäevaelu. Novembris alguse saanud projekt peaks lõpule jõudma järgmise aasta veebruaris Pyeongchangi taliolümpiamängudel.

Senisest rohkem on kaamera enda kätte haaranud ka Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru. Projekti vedajaks on aga prantslane William Mermoud produktsioonifirmast PVS. Mermoud on eestlanna tegemisi jäädvustamas käinud juba nii Tallinnas, Dew Touril kui ka hiljutises Soome laagris. Nüüd on prantslane kaameraga kohal ka Aspenis X-mängudel.

PVS ei ole Sildarude jaoks uus partner – varasemalt on koos tehtud lühifilme. Nüüd on aga ette võetud neljaosaline dokumentaalfilm, millest üks osa on 13 minutit pikk. Pärast 2018. aasta olümpiamänge valmib ka ühtne pikem versioon, mille jaoks on kokku lõigatud nimetatud neli episoodi ning lisatud veel üks uus peatükk.

«Meie firma on Kelly tegemisi jälginud juba alguses peale. Ehk ajast, kui ta hakkas veidike tõsisemalt suusatama,» tutvustas Mermoud senist koostööd. «PVSi puhul on tegu justkui perekonnaga ja peame Kellyt osaks sellest.»

Esimesele kohtumisele eelnes muidugi ka oma lugu. 2007. aastal postitas Tõnis Sildaru internetikeskkonda Youtube’i video, kus Kelly tegi suusakuurordis uhkeid trikke. See video jäi aga silma PVSi bossi David Lacote’i sõbrale, kes juhtiski Saint-Gervais-les-Bainsis paikneva produktsioonifirma tähelepanu eestlannale.

«Loomulikult oldi nähtust vaimustuses,» tunnistas Mermoud. «Ta oli nii noor, kuid oli näha, et temas on midagi erilist. Võtsime kiiresti tema isaga ühendust ja kutsusime nad Prantsuse Alpidesse laagrisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles