Klitško ja Joshua tiitlimatš püstitab võimsa publikurekordi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško. Foto: Peter Byrne/PA Wire/PA Images

Teadupärast saab 29. aprillil teoks maailma üks oodatumaid poksimatše, kui Londonis Wembley staadionil kohtuvad omavahel üliraskekaallased Vladimir Klitško ja Anthony Joshua. Seejuures on oodata kõnealusele vastasseisule üle 90 000 pealtvaataja.

Mitte ühegi poksimatši vastu pole niivõrd suur hulk publikut Suurbritannias varem huvi tundnud. Praegune tippmark pärineb 1939. aastast, kui Len Harvey ja Jock McAvoy vastasseisu vaatas White City staadionil 90 000 inimest.

Londoni linnapea Sadiq Khan leidis aga vahendid, tänu millele terendab uus rekord silme ees. «Sadiq käskis mul tuua linna mõne suure vastasseisu ning mul on hea meel, et aprillis toimub Wembley staadionil Suurbritannia poksiajaloo suurima publikuhuviga matš,» rääkis ürituse korraldaja Eddie Hearn. Sama mees korraldas ka 2014. aastal toimunud kohtumist Carl Frochi ja George Groves’i vahel, mida käis vaatamas 80 000 inimest ning mis tõi ligi 26 miljonit eurot tulu.

Alates oma profikarjääri algusest ehk 2013. aastast on 27-aastasel britil Joshual kirjas 18 nokauti. 41-aastane ukrainlane Klitško, kes poksib profina alates 1996. aastast, on võitnud oma karjääri jooksul 64 matsi (neist 53 nokaudiga) ning kaotanud neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles