Postimehe otsepilt: Iversen võitis 30 km ühisstardi, parim eestlane kaotas talle pea seitsme minutiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Murdmaasuusatamise MK-etapil Rootsis võitis meeste 30 km ühisstardiga klassikasõidu norrakas Emil Iversen, kes suutis lõpusirgel seljatada MK-sarja üldliidri Martin Johnsrud Sundby (+3,7). Kolmanda koha teenis rootslane Carl-Christian Halfvarsson (+5,6). Parima eestlasena sai Algo Kärp 49. koha (+6.50,8).

Viimases tõusus võimu näidanud Sundbyga suutis kaasa minna vaid eilsel sprindidistantsil teise kohaga leppima pidanud Iversen. Laskumisel oli selgelt raskemal ning tõenäoliselt paremate suuskadega Iversenil eelis ning finišisirgele jõudes Sundbyst talle enam vastast ei olnud.

Võistluse ajal oli suure tähelepanu all norrakas Petter Northug, kes tegi viimase stardi enne tänast MK-sarjas 3. detsembril, kui sai Lillehammeris 10 km distantsil 51. koha. Northug suutis küll suure osa distantsist juhtgrupi tagaotsas püsida, kuid kaotas lõpuks võitjale üle kolme minuti ning sai 31. koha.

Aivar Rehemaa teenis 54. koha (+7.50,1), Karel Tammjärv oli 57. (+8.25,1). Raido Ränkel starti ei tulnud.

Eestlastest on täna stardis Algo Kärp, Raido Ränkel, Karel Tammjärv ning Aivar Rehemaa. Samuti võib taas MK-sarjas võistlemas näha norrakat Petter Northugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles