Aasta parim taipoksija on Pavel Karjukin

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Karjukin (paremal) koos treeneri Igor Šinkevitšiga.
Pavel Karjukin (paremal) koos treeneri Igor Šinkevitšiga. Foto: EMTF

Eesti Muay Thai Föderatsioon (EMTF) tunnustas aasta parimaid sportlasi ja treenereid. Aasta taipoksijaks nimetati Pavel Karjukin, kes saavutas mullu Rootsis Muay Thai (IFMA) maailmameistrivõistlustel kolmanda koha. Aasta treeneri tiitli pälvis Sergei Vinokurov klubist Garant. EMTF andis parimatele välja rahalised stipendiumid kogusummas 5500 eurot.

Juunioride klassis teenis parima taipoksija tiitli Dmitri Redkin, kes juunioride maailmameistrivõistlustel (IFMA) saavutas teise koha. Tema treener Igor Šinkevitš tunnistati parimaks juunioride treeneriks. Parimaks laste treeneriks valiti Sergei Timofejev Narvas tegutsevast klubist Konkiro. Lisaks tunnustati föderatsiooni juhatuse liiget Indrek Luukast toetuse ja panuse eest Eesti taipoksi.

EMTF määras aasta taipoksijale Pavel Karjukinile stipendiumi 1500 eurot. Ülejäänud neli tunnustatud sportlast ja treenerit pälvisid 1000-eurosed stipendiumid, millega eelkõige soovitakse julgustada neid osa võtma rahvusvahelistest võistlustest.

«Eesti Muay Thai Föderatsioon tähistab tänavu oma kümnendat tegutsemisaastat. Selle aja jooksul on taipoks muutunud Eestis ülimalt populaarseks ning oleme saavutanud liidrikoha Baltikumis,» märkis EMTFi president Igor Šinkevitš. «Eestlased on korduvalt jõudnud pjedestaalile maailmameistrivõistlustel ja teistel rahvusvahelistel võistlustel, ka möödunud aasta ei olnud erandiks.»

Möödunud aasta tähtsündmuste hulka kuulub ka fakt, et alates 2016. aastast kuulub Muay Thai ametlikult olümpia spordialade hulka. Eesti Muay Thai Föderatsioon panustab järjepidevalt sellesse, et Eesti sportlased pääseksid olümpiale võistlema.

MTÜ Eesti Muay Thai Föderatsioon asutati 2007. aastal ning see ühing koondab enda alla 20 taipoksi klubi üle Eesti. Muay Thai ehk taipoks on täiskontaktne võitlusspordiala, milles on lubatud käe- ja jalalöögid, samuti löögid küünarnukkide ning põlvedega. Erinevalt traditsioonilisest poksist, kus maadlusdistantsi jõudnud võistlejad lahutatakse, on taipoksis lubatud ka püstimaadlus. EMF on Eesti Olümpiakomitee liige alates 2011. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles