Pillid kotti: vormel-1 sarja meeskond lõpetab tegevuse investori puudumise tõttu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manori võistkonna värvides vormel.
Manori võistkonna värvides vormel. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images

Vormel-1 sarja kuulunud Manori võistkond ei leidnud endale investorit ning seega tuleb 1990. aastal asutatud tiimil tegevus lõpetada.

Briti võistkonna senine omanikfirma Just Racing Services Ltd esitas pankrotiavalduse juba paar nädalat tagasi rahastaja puudumise tõttu. Täna teatati aga ametlikult, et vahepealse aja jooksul investorit ei leitud, mistõttu Manori võistkonda enam ei eksisteeri. Meeskonnas töötanud inimesed saadeti täna koju ning neile öeldi, et nad on koondatud.  

Manor alustas vormel-1 sarjas võistlemist 2010. aastal Virgini nime all. Järgmisel aastal muututi Marussia Virginiks ja 2012. aastal kasutati juba ainult Marussia nime. 2015. aasta alguses ähvardas ka Marussiat pankrot, kuni võistkond muudeti Manor Marussiaks ja eelmisel hooajal lihtsalt Manoriks. Tiimi ühe auto rooli keeras eelmisel hooajal Pascal Wehrlein, teiseks sõitjaks oli hooaja esimeses pooles Rio Haryanto ja viimasel üheksal etapil Esteban Ocon. Punktikohale jõudis vaid Wehrlein, kes lõpetas Austrias kümnendana, Haryanto parimaks jäi Monaco etapi 15. koht ja Ocon sai eelviimasel etapil Brasiilias 12. koha.

Nimest sõltumata on Manor ja tema eelkäijad teeninud alates 2010. aastast alates seitsme hooaja jooksul punkte vaid kaks korda, kui 2014. aastal sai Jules Bianchi Monacos 9. koha ning mullu lisas Wehrlein sellele eelmainitud kümnenda koha eest punkti Austrias. Ülejäänud hooaegadel on jäädud nullile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles