Liverpooli kohutav jaanuarikuu jätkus karikavõistlustelt väljalangemisega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan ohjamas Manchester City mängumeest Raheem Sterlingut.
Ragnar Klavan ohjamas Manchester City mängumeest Raheem Sterlingut. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Inglismaa jalgpalli karikavõistluste 4. ringi kohtumises kaotas koduväljakul mänginud Liverpool esiliigaklubile Wolverhampton Wanderers 1:2 ning langes karikavõistlustelt välja. Eesti koondise kapten Ragnar Klavan alustas mängu algkoosseisus ning tegi kaasa kõik 90 minutit.

Wolves läks kohtumist juhtima juba mängu avaminutil, kui standardolukorrast tegi skoori Richard Stearman. Inglismaa esiliigas tabelis 18. positsioonil asuva Wolvesi viis 2:0 juhtima Andreas Weimann, kes lõi värava kiirrünnakust. Kuigi Divock Origi vähendas mängu 86. minutil Liverpooli kaotusseisu 1:2 peale, ei suudetud mängus rohkem skoori teha.

Wolvesile oli see pärast 2007-08 hooaega esimeseks korraks, kui meeskond pääses karikavõistluste neljandast ringist edasi. Samal ajal sai jätku Liverpooli kohutav jaanuarikuu – kaheksast jaanuaris peetud mängust on kaotatud neli, viigistatud kolm ning võidetud üks. Järgmisena mängib Liverpool Inglismaa meistrivõistluste raames 31. jaanuaril ülitugeva Chelseaga.

Enne mängu:

Liverpooli seekordne vastane on Wolverhampton Wanderers, kes asub esiliiga tabelis 18. kohal. Veel viis aastat tagasi mängis Wolves kõrgliigas, ent langes siis esiliigasse ja kohe seejärel isegi tugevuselt kolmandasse liigasse ehk League One'i. Sealt tõusti siiski aastaga tagasi ja nüüd mängitakse kolmandat aastat järjest taas esiliigas. Kahe viimase hooaja 7. ja 14. koha järel võideldakse tänavu pigem püsimajäämise nimel, väljalangemisjoonest lahutab Wolvesi praegu siiski tervelt seitse punkti.

Hooaega väga hästi alustanud Liverpool on sattunud üsna sügavasse mõõna, sest pärast aastavahetust on suudetud seitsmest mängust võita vaid üks. Karikasarjas saadi tänu Lucas Leiva tabamusele 1:0 jagu Plymouth Argyle'ist, kuid seegi võit tuli alles kordusmängus, kui kodus oli tugevuselt neljandas liigas mängiva vastasega 0:0 viiki lepitud.

Viimati pidi Liverpool pettumuse üle elama kolmapäeval, kaotades liigakarika poolfinaali teises mängus kodus 0:1 Southamptonile. Et ka avamängu oli Southampton võitnud 1:0, pääses finaali just Lõuna-Inglismaa klubi. Tolles kohtumises kuulus algkoosseisu taas vigastusest paranenud ja mängukeelust vabanenud Joel Matip, Klavan vaatas kohtumist varumeeste pingilt.

Karikamängudes Plymouthiga kasutas Klopp keskkaitses Joe Gomezt ja Lucas Leivat, ent siis oli Klavan Matipi puudumisel Dejan Lovreni kõrval üks kahest põhikeskkaitsjast ja sai seetõttu puhkust. Kuna võib eeldada, et teisipäeval minnakse Chelsea vastu keskkaitsepaariga Matip-Lovren, võiks see Klavanile täna mänguaega tähendada. Kloppi otsus saab selgeks umbes tund enne avavilet ehk Eesti aja järgi 13.30 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles