Õest jagu saanud Serena seljatas Steffi Grafi vägeva rekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams võitis seitsmendat korda Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused.
Serena Williams võitis seitsmendat korda Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused. Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängu võitis seitsmendat korda Serena Williams, alistades tasavägises finaalis 6:4, 6:4 vanema õe Venus Williamsi. Serenal on nüüd 23 suure slämmi turniirivõitu, millega ta möödus Steffi Grafist ja on slämmitiitlite arvestuses kaasaegse tennise ajaloo edukaim mängija.

Ühtlasi sai Serenast 35 aasta ja 124 päeva vanuselt vanim suure slämmi turniiril üksikmängu võitnud naine. Õdede omavahelistes duellides juhib Serena nüüd 17:11, olles võitnud viimasest üheksast kohtumisest kaheksa. Slämmivõitude arvestuses on Serenast eespool veel vaid austraallanna Margaret Court, kellel on koos 24 tiitlit, kuid osa neist on võidetud enne Open-ajajärgu ehk kaasaegse tennise põlvkonna algust.

Tänane finaal algas närviliselt ja vastastikuste servimurretega, kuni Serena suutis ühe neist lõpuks enda kasuks pöörata ja seti võita. Teises setis murdis Serena Venuse servi seisul 3:3 ja läks 4:3 ette ning suutis seejärel kaks korda oma servi hoida, kindlustades tiitli. Järgmises maailma edetabelis tõuseb Serena taas esireketiks, sest senine esinumber ja tiitlikaitsja Angelique Kerber kaotas Austraalias seekord neljandas ringis ameeriklannale CoCo Vandeweghele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles